Nova koalicija odbacila inicijativu za ponavljanjem izbora

Predstavnici novoformirane koalicije koja želi da sruši gradsku vlast ocenjuju da je zakasnela incijativa za raspisivanje novih izbora.

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević ocenio je da je zakasnela incijativa grupe nevladinih organizacija koje su zatražile raspisivanje novih izbora u Novom Sadu.

"Trebalo je to da traže dan nakon završetka lokalnih izbora, odnosno 7. maja. Sad je kasno", rekao je Vučević. Sličnog stava su i čelnici ostalih partija ili grupa građana okupljenih u novu koaliciju koja želi da sruši aktuelnu novosadsku vlast.

Predsednik Gradskog odbora DSS, Borko Ilić, podseća da se nevladine organizacije nisu oglašavale ranije u sličnim situacijama kada je dolazilo do prekomponovanja vlasti. "Zadatak nevladinog sektora nije da bude glasnogovornik bilo koje političke opcije, već da pored kontrole nevladinog sektora vrši kontrolu nad svim političkim dešavanjima", rekao je Ilić ističući da u formiranju nove većine u Novom Sadu nema ničeg nedemokratskog.

Predsednik Gradskog odbora SPS Siniša Sević kaže da za raspisivanjem novih lokalnih izbora nema potrebe sve dok postoji mogućnost dogovora između odborničkih grupa u Skupštini grada, a potpredsednik Gradskog odbora SPO Nemanja Starović ocenjuje da su tenzije u gradu veštački podignute i da među građanima Novog Sada nema nikakvih napetosti.

S druge strane, aktuelni gradonačelnik Igor Pavličić smatra da je inicijativa razumljiva. "Osnovana je s obzirom na izborne rezultate i dešavanja nakon toga", rekao je Pavličić dodajući da će "vreme to najbolje pokazati".

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina saopštila je juče da je raspisivanje novih lokalnih izbora jedini način da se okončaju ozbiljne političke tenzije u Novom Sadu. Sednica Skupštine grada zakazana je za 12. septembar kada će najverovatnije biti formirana nova parlamentarna većina i izabrana nova gradska vlast.

  • @Futozan - mante se SPO-a...

    09.09.2012 12:55
    Gde je problem
    Imam utisak da je problem u Vašoj glavi, dragi naš Futožaninu.
    I budite ljubazni pa nas poštedite tih Vaših fazona. U međivremenu pprošetaj sa Ljubanom duž Dunava pa se javite ponovo.
  • Nindza kornjaca

    07.09.2012 12:39
    Al slika uz tekst.....
  • Ja

    07.09.2012 10:27
    ponavljači
    Kasno je za ponovljene izbore...

    1. Vlast koja odlazi je ispeglala papire i uglavnom vratila dugove za ova tri meseca...
    2. Oni koji su kupovali glasove su povratili 'ulaganje'...
    3. Oni koji su prodavali glasove su sad sigurni da su svi isti i ponovo bi prodali glas...

    Sad je jedini spas prinudna uprava u trajanju od minimum 1 godine. Samo tako bi se stvorili regularni uslovi za izbore...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti