Porukama na papirima pozivaju na nove izbore

Na nekoliko mesta u Novom Sadu pojavila se poruka "Hoću nove izbore " sa potpisom Novosađanka.

Na nekoliko mesta u Novom Sadu pojavila se poruka "Hoću nove izbore " sa potpisom Novosađanka i odštampana na belom papiru koji je zalepljen kod Skupštine grada.

Poruka na papiru je izlepljena na poleđini nekoliko saobraćajnih znakova i za sada samo u blizini gradskog parlamenta. Podsetimo, koalicija više organizacija civilnog društva okupljenih pod imenom "Građanska Vojvodina" pre dva dana zatražila je raspisivanje novih lokalnih izbora u Novom Sadu, što su čelnici stranaka koje žele da sruše aktuelnu gradsku vlast decidno odbili.

Da li polepljeni papiri nagoveštavaju novi "rat" stranaka, ovog puta plakatima i nalepnicama videće se u narednih šest dana koliko je ostalo do sednice Skupštine grada na kojoj se očekuje uspostavljanje nove parlamentarne većine. Pretprošlog vikenda počeo je "rat" saopštenjima kada su novosadski i nacionalni mediji bili izbombardovani stranačkim smatranjima i ukazivanjima, da bi se potom nastavilo sa ispisivanjem grafita i njihovim prekrečavanjem.

Ako se planovi sadašnje opozicije ostvare, novi gradonačenik Novog Sada biće predsednik GO SNS Miloš Vučević, a skupštinski spiker prvi čovek novosadskih socijalista Siniša Sević. Novcem Novosađana raspolagaće u naredne četiri godine predstavnici SNS, SPS, DSS, SPO, RDS, te bivši članovi Dveri i bivši član vlaške stranke Nijedan od ponuđenih odgovora. (S.K.)

  • OO

    11.09.2012 12:22
    Novi izbori...
    Nakon svega, treba neko da uputi zvaničnu inicijativu ministarki Kalanović, u čijem resoru je i lokalna samouprava, da se razmotri da li postoje zakonske osnove za uvodjenje prinudne uprave u NS i raspisivanje prevremenih lokalnih izbora.
    Ne mišljenje odlazećeg gradonačelnika, ili mišljenje dolazećeg ili mišljenje za i protiv raznih odborničkih grupa ... nego nakon svega, da li ima ili nema osnova za prevremene izbore!?

  • Lela

    11.09.2012 10:53
    @Lalla
    Potpuno se slažem. Promena izbornog zakona, neposredni izbori za gradonačelnika, naravno uz podizanje cenzusa za koalicije... A mogla bi i da se uvede obaveza izlaska na izbore. Nek glasaju i za čiča glišu, ali neću da mi ovde drže slovo i kukaju oni koji nisu ni otišli na izbore. Ako toliko niste svesni šta želite, onda bar sada ćutite... Ako vam se ne svidjaju ponudjene opcije, napravite Grupu Gradjana "Čiča Gliša"
  • G

    10.09.2012 09:55
    Treba biti potpuno malouman pa verovati da će neki novi izbori da reše bilo šta. Svi su isti - to samo budala ne vidi i ne shvata, mesecima se bore za fotelje i ništa ne rade za građane koji su glasali, a vi bi nove izbore sa istim akterima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti