Već 2.000 potpisa Petrovaradinaca za status opštine

Potpisivanje peticije u kojoj se zahteva proširenje nadležnosti opštine Petrovaradin nastavlja se ovog vikenda na lokalnim pijacama u ovom mestu, Sremskoj Kamenici i Bukovcu.

Potpisivanje peticije u kojoj se zahteva proširenje nadležnosti opštine Petrovaradin nastavlja se ovog vikenda na lokalnim pijacama u ovom mestu, Sremskoj Kamenici i Bukovcu.

Predsednik "Centra Petrovaradin" Svetozar Mirković kaže za Radio 021 da je do sada sakupljeno preko 2.000 potpisa i da je to sasvim dovoljno za pokretanje inicijative u Skupštini grada. On dodaje da će se potpisi prikupljati do prve redovne sednice gradskog parlamenta što očekuje da bude do kraja meseca.

Cilj peticije je da se opštini Petrovaradin vrate nadležnosti koje su joj zagarantovane važećim Statutom grada.

- Sada funkcionišemo kao mesna zajednica, a sve što mi želimo jeste da se ispoštuje zakon i da se Petrovaradin tretira kao gradska opština, što i jeste. Ne taj način deo novca iz gradskog budžeta koji dajemo mi, kao poreski obveznici, vratio bi se u Petrovaradin. To nije velika suma, ali bi nama značila pa bismo mogli samostalno da pravimo projekte i da se samostalno razvijamo - objašnjava Mirković za 021.

Prema njegovim rečima, akcija nema za cilj stvaranje samostalne gradske opštine, već samo proširivanje nadležnosti, jer su one trenutno izuzetno ograničene. Područje gradske opštine Petrovaradin čine naseljena mesta Petrovaradin, Sremska Kamenica, Bukovac, Ledinci i Stari Ledinci.

  • 10.09.2012 12:41
    pezos...
    Problemi koji se produbljuju na sremskoj strani NS-a iz godine u godinu, sve više liče na ne razvijene opštine u Srbiji... ako ovako ostane, molim nadležne da se do daljneg NE HVALE više da je Novi Sad (kao) naj razvijeni grad u državi.... kad to realno nije...ne lažite ljude više, već otvorite oči malo više...da ne kažem šire...
  • MaloMorgen

    07.09.2012 11:53
    Mnozenje parazita
    Sto je vise opstina vise je i birokratije, neorganizovanosti, taksi, uplatnica i problema obicnim gradjanima.
    Mislim da je onda pametnije uloziti vreme i novac u modernizaciu i racionalizaciju poslovanja postojecih struktura, nego ih uvecavati sa novim.
    Previse je parazita i budzetskih pijavica A PARA OD POREZA IZ PRIVREDE VISE NI NA VIDIKU!
  • Batula

    07.09.2012 11:35
    Da budemo jasni
    Petrovaradin nece u tom slucaju biti klasicna opstina u smislu jedinice lokalne samouprave, nego gradska opstina koja ima razlike u odnosu na prethodno navedenu zato sto je deo grada Novog Sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti