Danas humanitarni turnir za malu Milicu

Na terenima kraj Dunavskog parka danas se održava humanitarni turnir u malom fudbalu čiji je cilj prikupljanje sredstava za lečenje osmogodišnje Novosađanke Milice Jovanović koja pati od teškog oboljenja mozga.
Na terenima kraj Dunavskog parka danas se održava humanitarni turnir u malom fudbalu čiji je cilj prikupljanje sredstava za lečenje osmogodišnje Novosađanke Milice Jovanović koja pati od teškog oboljenja mozga.

 

Učešće su potvrdila brojna javna preduzeća, sportisti, umetnici, kao i sve političke partije u Novom Sadu. Milici je za tretman matičnim ćelijama u klinici u Beču koji bi joj mogao spasiti život potrebno 10 hiljada evra.

Devojčicina majka Ivana Jovanović kaže da je njenoj kćerki već propao jedan termin za operaciju u Zagrebu, jer nisu uspeli da prikupe novac. "Moja Milica je borac, priča mi kako želi da bude balerina, iako ju je bolest već počela da sputava u razvoju. Imamo nade, nedostaje nam polovina sume od 10.000 evra, koju ćemo, verujem, prikupiti zahvaljujući solidarnim Novosađanima", kaže ona.

Ovu humanitarnu akciju su podržali Vasa Mijić, proslavljeni odbojkaš i predsednik OK Vojvodina, Nenad Pagonis, petostruki šampion sveta u kik boksu, bend Apsolutno romantično, glumica Jovana Stipić, rukometaš Vladimir Mandić, kao i profesionalni šampion Evrope u boksu Nenad Borovčanin.

Mijić je istakao da se on, ali i drugi odbojkaši, rado odazivaju ovakvim pozivima, kao i da ga je "slučaj male Milice pogodio i lično kao roditelja, zbog čega će uraditi sve što je u njegovoj moći da doprinese skupljanju potrebnih sredstava". Pagonis je pripremio iznenađenje i najavio da će, kako bi pomogao u borbi za Miličin život, organizovati rok svirku zajedno sa bendom "Jurrasic Rock" u kojem nastupa zajedno sa Nenadom Čankom, predsednikom LSV. -To je najmanje što možemo da učinimo kako bi pomogli ovoj hrabroj devojčicici - rekao je Pagonis.

Turnir počinje u 14h.

Uplate se mogu izvršiti na račun 330-0000015006860-22 , a sve informacije se mogu dobiti na telefon 062/978-05-72.

  • 15.09.2012 14:43
    HUMANOST
    Trebala bi i naša država malo da bude humana!!!! Oni plaćaju operacije za promenu pola,treba da ih bude sramota.Toliko bolesnih ljudi,dece ima nikome još nisu pomogli.Treba da se stide svi naši političari,oni samo gledaju sebe i čuvaju svoje fotelje!!! Onaj ko hoće da promeni pol,taj neka sam finansira svoju bolest! Jel to nerade normalni ljudi.Svi treba da budemo humani.
  • Mayya

    08.09.2012 07:43
    SVAKA ČAST!!!
    Svaka čast za organizaciju!!!
    Ipak ima i humanih i dobrih ljudi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti