Dan prevencije samoubistva na Trgu slobode

Centar za prevenciju samoubistva i pružanje emotivne podrške "Srce" obeležiće današnji Svetski dan prevencije samoubistva akcijom na Trgu slobode.

Centar za prevenciju samoubistva i pružanje emotivne podrške "Srce" obeležiće današnji Svetski dan prevencije samoubistva akcijom na Trgu slobode.

Tom prilikom svi zainteresovani sugradjani imaće priliku da saznaju nešto više o radu Centra "Srce", načinima na koje pruža pomoć, da razgovaraju sa volonterima o svojim problemima, ali i da se prijave za volontiranje u centru.

Program će se nastaviti u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada, potom će biti dodeljene nagrade pobednicima foto-konkursa na temu "Korak ka napred - korak ka sreći", a onda će biti prikazan film "Slobodan pad" koji se bavi razumevanjem suicidne krize iz ugla suicidnih osoba, njihove porodice, psihologa i psihijatara.

Centar "Srce" je samo u toku 2012. godine primio više od 2.800 poziva osoba kojima je pomoć potrebna. S obzirom na to da je naša zemlja prema stopi izvršenih suicida 13-ta na svetu, Dan prevencije suicida je prilika da osobe kojima je pomoć neophodna saznaju da postoji neko ko je spreman da im je pruži.

  • Volonterka

    10.09.2012 18:43
    Kontakt
    Besplatan broj telefona je 0800 300 303
    ali možete oslati i mejl na vanja@centarsrce org, ili četovati na stranici www.centarsrce.org
    Na ovoj stranici možete pročitati više o samoj problematici.
  • boco

    10.09.2012 07:18
    u koje vreme se sve to odrzava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti