Iznajmljivanje bicikala od danas na Naselju i Detelinari

Danas su puštene u rad stanice za iznajmljivanje bicikala na Detelinari (kod  ABC centra) i na Novom naselju (kod Robne kuće).

Danas su puštene u rad stanice za iznajmljivanje bicikala na Detelinari (kod  ABC centra) i na Novom naselju (kod Robne kuće).

Novina je da su ove dve stanice potpuno automatizovane tako da se uzimanje i vraćanje bicikala obavlja isključivo preko automata u koji se ubacuje korisnička kartica.

Na ovim stanicama bicikli su na raspolaganju 24 časa, tako da korisnici nisu ograničeni radnim vremenom ostalih stanica koje je od 7 do 21 čas. To znači da ukoliko korisnik želi da bicikl vrati ili iznajmi nakon isteka radnog vremena, to može da uradi na jednoj od automatizovanih stanica.

Ostale stanice su kod Štranda, na Spensu, kod Železničke stanice, pored garaže uz SNP i u kampusu Novosadskog univerziteta.

Kako je saopštio Parking servis, interesovanje za ovaj vid prevoza je izuzetno, a do sada se registrovalo oko 1.600 korisnika. U narednom periodu planira se dalje širenje biciklističke mreže, postavljanjem stanica na još lokacija u gradu, prvenstveno u stambenim zonama, kako bi sistem bio još dostupniji građanima.

  • Novo naseljčanin

    10.09.2012 20:57
    I nije baš pametno..
    ..na Novom naselju i Detelinari biciklove ostavljati bez dvadesetčasovnog fizičkog obezbeđenja znajući kakva sto*a živi i mešetari noću ovim delovima grada,. Inače, svaka čast na celokupnom projektu.
  • -

    10.09.2012 19:27
    -
    bicikl - bicikli - bicigli
  • sramota

    10.09.2012 17:17
    Tako je, po Novom Sadu trivijalni fenseraj, dok Kisačani kao i građani mnogih drugih prigradskih naselja nemaju ni kanalizaciju. Baš me zanima gde je i kada bio objavljen tender za ove stanice i bickle, i koja firma je radi ovo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti