Masovna zapošljavanja i u Čistoći

Sindikat JKP "Čistoća" saopštio je da je u toj firmi, samo u poslednjih 10 dana, direktora Željka Jurakić (DS) na određeno i neodređeno vreme zaposlila ili dala pismeni predlog za zapošljavanje 26 novih radnika.

Sindikat JKP "Čistoća" saopštio je da je u toj firmi, samo u poslednjih 10 dana, direktora Željka Jurakić (DS) na određeno i neodređeno vreme zaposlila ili dala pismeni predlog za zapošljavanje 26 novih radnika, i to na radna mesta koja su se mogla popuniti preraspodelom postojećih.

Sindikat ukazuje da će nova zapošljavanja dodatno opteretiti postojeću masu zarada utvrđenu za ovu godinu za oko 1,5 miliona dinara na mesečnom nivou, čime će se plate zaposlenih smanjiti u proseku za 5.000 dinara.

- Kako postoje naznake da će se zapošljavanja nastaviti, apelujemo da se pod hitno prestane s tim jer će u suprotnom preduzeće biti dovedeno do bankrota, s tim da se računi istog već šest meseci nalaze u blokadi - stoji u saopštenju sindikata koje je potpisao predsednik Momčilo Arsenijević. Dodaje se da će u slučaju kašnjenja avgustovskih plata i novih zapošljavanja sindikat organizovati štrajk.

Pomoćnik direktora u "Čistoći" Srboljub Bubnjević je rekao da je u protekla dva meseca među zaposlenim radnicima i on. - Uobičajeno je dovesti sebi saradnike, troje radnika koji su došli sa mnom rade na kontroli - rekao je Bubnjević. Ostale pridošlice, kazao je Bubnjević, ostavši nedovoljno konkretan što se tiče njihovog broja, rade na skupljanju, odvozu i reciklaži smeća i oni su godinama radili preko omladinske zadruge i odnedavno su stekli radnu knjižicu na tri meseca.

Podsetimo, zbog najavljene smene vlasti u Novom Sadu počela su masovna zapošljavanja, mahom partijskih kadrova po gradskim firmama. U Vodovodu je prema priznanju direktora Branka Bjelajca zaposleno 37 novih ljudu, mada radnici tvrde da je taj broj duplo veći. Masovna zapošljavanja su prema saznanjima sindikata trenutno i u Gradskom saobraćajnom preduzeću i Zelenilu.

  • Urke92

    21.09.2012 22:35
    A gde je sad DS jugend, baš mi se nepto raspravlja
  • cistaci

    13.09.2012 21:03
    cistiliste
    Lako je direktorki, Fond u kome je do sada bila direktor Dinkic gasi, a ovde radnici strajkuju. Ok - vratice se ona na fakultet u Novom Sadu!
  • s

    13.09.2012 06:27
    ko će biti kriv?
    Sad će kriviti novu vlast kad počnu otkazi a ne staru koja ih je na silu zaposlila i tako ....u krug

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti