Novac namenjen pomoći porodicama u Kisaču vraćen u budžet

Drugi deo materijalne pomoći koju je grad obećao porodicama iz Kisača koje su pretrpele štete od poplava vraćen je u budžet kao nepotrošen u vrednosti od milion i po dinara. 
Drugi deo materijalne pomoći koju je grad obećao porodicama iz Kisača koje su pretrpele štete od poplava vraćen je u budžet kao nepotrošen u vrednosti od milion i po dinara.

Isplaćena je pomoć porodici nastradalog policajca Siniše Hrnjeza, a od preostale zalihe planira se pomoć za još četiri porodice čiji su stambeni objekti oštećeni.

Nakon odgovora Agencije za borbu protiv korupcije, Kisačanka Zuzana Filko za Radio 021 ogorčeno kaže da im je obećani deo isplate nepravedno oduzet. "Bivši gradonačelnik je novac odobrio nama, mi nemamo ništa protiv porodice poginulog milcionera, ali to je dato nama i neka se njima da pomoć iz nekog drugog fonda. Drugo, nismo mi toliko nesposobni da ne preuzmemo materijal", negoduje ona.

Agencija za borbu protiv korupcije je građanima Kisača koji su želeli da saznaju šta se dogodilo sa preostalih 2.5 miliona dinara odgovorila da im je bivši gradonačelnik dostavio izveštaj Crvenog krsta o realizacije pomoći oštećenim porodicama. Prema tom izveštaju, nabavljeni materijal u vrednosti od 3.5 miliona dinara isporučen je najugroženijim porodicama, a nakon toga je mesna zajednica Kisač obavestila Crveni krst da je određena količina ostala neisporučena. Angažovan je dobavljač građevinskog materijala "Braća Vojnović doo" kako bi preuzeo višak i dogovoreno je privremeno lagerovanje.

Zuzana Filko tvrdi da po ovom izveštaju ispada da su Kisačani ukrali dva i po miliona dinara i dodaje da je potrebna brza reakcija, jer će kasnije zbog vremenskih prilika biti teško da se izvode građevinski radovi, čime će problemi porodica koje žive u neuslovnim kućama oštećenim u poplavama biti znatno komplikovaniji. Podsećamo da je pomoć u građevinskom materijalu krajem prošle godine dobilo sedam najugroženijih domaćinstava iz Kisača, ali njome nisu obuhvaćene porodice koje su uspele da se snađu ne čekajući reakciju gradskih vlasti.
  • janko

    23.09.2012 19:40
    legalizacija
    legalizacija iseljavanja nacionalnih manjina
  • Bela

    21.09.2012 20:39
    @Volks - Ferko
    Obrni, okreni, ako bude praktican pa sto i da ne predje? Ako mozete objasniti pokusajte.
  • Znaanac

    21.09.2012 18:39
    @Anonimus - anketa
    Pa, srećan Vam put. I lepo se provedite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti