Sutra ponovo blokada Dunava kod nekadašnjeg Žeželja

Više stotina radnika "Dunav grupa agregata" blokiraće sutra oko podneva Dunav kod Novog Sada ako im danas ne bude isplaćeno šest zaostalih plata i sedam dvonedeljnih troškova boravka na brodu, kao i doprinosi za zdravstveno osiguranje.

Više stotina radnika "Dunav grupa agregata" blokiraće sutra oko podneva Dunav kod Novog Sada ako im danas ne bude isplaćeno šest zaostalih plata i sedam dvonedeljnih troškova boravka na brodu, kao i doprinosi za zdravstveno osiguranje.

- Rok neumitno ističe i umesto dva minimalna dohotka, koliko su nam obećali pre nekoliko dana, sada nam nude samo jedan minimalac, a pregovori između pokrajine i vlasnika još traju - kaže predstavnik radnika Novica Cvetković i dodaje da izgladneli radnici nipošto ne pristaju na takvu ponudu. "Usidrićemo se sa tri broda kod montažno-demontažnog mosta i nećemo se pomeriti dok ne budu ispunjeni naši zahtevi".

Prema Cvetkovićevim rečima, sindikat i radnici došli su do dokaza da gradska i pokrajinska vlast imaju ogromna dugovanja prema "Dunav grupi", čijom bi isplatom i preduzeće moglo da ispuni potraživanja radnika. - Reč je o otprilike 97 miliona dinara, a tiče se, između ostalog, naših barži za pontonski most, koje su beskorisno stajale u Dunavu još mnogo posle demontaže mosta. Suština je da je sve stalo, samo od početka godine iz firme je otišlo 137 radnika, mahom onih sa broda, pa smo povrh svega sada suočeni i sa nedostatkom kadra - zaključuje Cvetković.

U pokrajinskoj vladi su demantovali navode radnika. - Fond za kapitalna ulaganja ništa ne duguje ovom preduzeću. S druge strane, Direkcija za vode Republike Srbije duguje značajan iznos koji bi mogao da podmiri deo potraživanja "Dunav agregata" - rekao je potpredsednik Vlade Vojvodine Miroslav Vasin.

  • -

    11.09.2012 20:03
    -
    kamioni borovica transport su razvlacili zicu akrobati koji je na njoj prelazio trg pre neko vece.
    treba li neki drugi komentar gde su im zarade?
    zar nije bolje da su blokirali trg?

    i onaj slovenac je bio na klisi. mogli su njega sabotirati u poseti stanici
  • novosađanin

    11.09.2012 19:21
    vreme borovnica
    Poučeni iskustvom kada smo zdušno stali na stranu radnika koji su svoje plate zaradili a gazda ih nije isplatio naj korektniji u objektivnom izveštavanju je bio upravo radio 021. Drugi pisani i elektronski mediji osuli su drvlje i kamenje na radnike što eto štrajkuju blokirajući Dunavski put, digla se i uspavana Inspekcija plovidbe, a niko od njih (novinara) da kaže zašto taj Borovica kad je, i na koji način dobio poslove, sada ne isplaćuje zarade. Gde su pare? Gde je kamenje od rekultivacije u NP F. Gora a i brate koloko je izneto kamena?
  • Samo Pitam

    11.09.2012 19:07
    Oce l vam i sad doci tada kandidat zada sa titulom Buduci gradonacelnik da vas obidje ili je onaj put bilo iskljucivo za potrebe kamanje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti