Akcija mapiranja stanja na biciklističkim stazama

Udruženje građana "Novosadska biciklistička inicijativa" (NBI) pokrenulo je akciju mapiranja stanja na biciklističkim stazama, trakama i svih problema na pratećoj biciklističkoj infrastrukturi.

Udruženje građana "Novosadska biciklistička inicijativa" (NBI) pokrenulo je akciju mapiranja stanja na biciklističkim stazama, trakama i svih problema na pratećoj biciklističkoj infrastrukturi.

Cilj akcije je da se, pre svega, podstakne lokalna uprava da poboljša održavanje staza koje su u lošem stanju.

U Novom Sadu trenutno ima oko 70 kilometara biciklističkih staza, a na mnogim mestima staze nisu završene, prisutna su oštećenja, udarne rupe i izbočine, visoki ivičnjaci i slično. Prema rečima Marka Trifikovića, načelan plan je da grupa od 20-30 građana narednih nedelja obiđe sve staze u Novom Sadu i usput fotografišu i naprave beleške, a potom da se svi podaci spoje u svojevrsnoj mapi.

On smatra da će s ovako prikupljenim podacima moći da izdejstvuju reakciju nadležnih u gradu.

  • dedekanja

    01.10.2012 08:10
    OKUPACIJA
    Da li je neko uspeo da prodje bicikilstickom stazom (normalno biciklom) od stanice do mosta, a da nije bar jednom "zaglavio"? To mu dodje kao ona "Nemoguca misija"! Nije nista bolja situacija i na ostalim relacijama. Pesaci, roleri, skejt, kolica sa bebama, crna braca sa trokolicama, mopedi, skuteri, vespe, motori, motorcine, cetvorotocakasi... I svi uzimaju za pravo da ospu paljbu na bicikliste sto voze stazom koja je i predvidjena za njih!!! Ima tu i rupa i gradjevinskih prepreka i visokih bankina i ... Ali sa njima je lakse izaci na kraj nego sa bahatim uljezima!!! Kada ce policije (zasto da ne i komunalna?) poceti da sankcionisu te probleme? Izgleda da bi biciklisticke staze trebalo opasati "Berlinskim zidom" da bi se mogle privesti nameni???
  • Dragan

    15.09.2012 13:44
    Podrška inicijativi...
    POdržavam inicijative ovakve vrste. Ne znam mnogo o udruženju građana "Novosadska biciklistička inicijativa", ali mislim da su ovakve akcije jedan od načina da građani pomognu lokalnim vlastima da "čuju" konkretne probleme građana, a i da dobiju smernice o mogućim načinima rešavanja tih problema. A to je već solidan korak ka pozitivnim promenama.
    Ovom prilikom pozivam i moje ostale sugrađane koji imaju vremena, motiva i znanja (na žalost, ja ne ispunjavam prethodne uslove), da se organizuju i na ovakav konkretan način pokušaju da se izbore za unapređenje uslova življenja u našem gradu.
  • Biciklistkinja

    13.09.2012 19:15
    Veliki problem su pešaci koji šetaju biciklističkim stazama (ili ipak samo stoje na sred staze), ima ih dosta na Bulevaru Oslobođenja...
    Zbog njih mi se juče i dogodio manji udes sa drugim biciklistom, jer sam ja prešla na levu stranu (da zaobiđem statistu), a jedan biciklista je hteo da me obiđe, ali pod brzinom nije uspeo na vreme da zakoći i udario, srećom, samo u moj zadnji točak...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti