Udruženje taksista "Sitans" tužilo Grad Novi Sad

Udruženje taksi preduzetnika "Sitans" tužilo je juče Grad Novi Sad zbog nanete velike materijalne štete propisivanjem niske cene taksi usluga.
Udruženje taksi preduzetnika "Sitans" tužilo je juče Grad Novi Sad zbog nanete velike materijalne štete propisivanjem niske cene taksi usluga.

Grad je prošlog septembra donelo odluku da startna cena taksi prevoza i kilometar budu po 40 dinara, iako je predlog Gradske uprave za saobraćaj bio da start bude 100, a kilometar 52 dinara.

Predsednik upravnog odbora "Sitansa", Milan Paunović, smatra da je ovime svaki taksista izuzetno materijalno oštećen. - Naš veštak je izračunao da je svaki taksista u gradu, od 8. oktobra prošle godine do 31. jula ove, dakle od kad je stupilo na snagu ovo rešenje, pretpreo štetu od skoro 300.000 dinara. Tačnije, 296.640 dinara - obrazložio je Paunović.

Takođe, u ovom udruženju smatraju da rešenje koje je odredilo cene taksi usluga nije doneto u skladu sa zakonom, te da bi i to trebalo istražiti. - Podneli smo predstavku Agenciji za borbu protiv korupcije zbog sumnje da je ovo rešenje doneto zbog zloupotreba službenog položaja. Trenutno čekamo reakciju Agencije - kaže Paunović.

Taksisti su dodali da njihova odluka da tuže grad nije politički obojena i da nema nikakve veze sa najavljenom promenom gradske vlasti. (Ivona Temešberger)

  • 12.09.2012 05:29
    ovi taksisti su stvarno pukli,pa nije niko rekao da im je zabranjeno da stave cenu koja im odgovara,samo da nije manja od te koju je grad odredio,a to što udruženja između sebe nemogu da se dogovore nego bi uvek neko da bude za malo jeftiniji je njihova stvar
  • novosadjanin

    12.09.2012 05:20
    gradska mafija
    nadam se da ce se konacno stati ovoj gradskoj mafiji koja direktno utice na kompletnu privredu i steti svim poreznicima kao i budzetu grada novog sada, ako taksisti treba da placaju porez da bi se redovno isplacivale penzije, davale knjige za skolarce, da bude vise studenata na budzetu itd. onda treba grad da vodi racuna i o stimulisanju istih da mogu placati svoje obaveze a ne da voze za dzabe pa da ne placaju nista !
    potpuno su u pravu ljudi iz sitansa i imaju moju podrsku, taxi nije socijalna kategorija vec luksuz i to tako treba da bude jer se u suprotnom unistava GRAS posto imaju manje putnika! ko je blesav da se vozi BUSom kad je taxijem udobnije, konfornije i dzabe ....

    STOP mafiji!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti