Goran Milić danas pred studentima žurnalistike

Međunarodna letnja škola studenata novinarstva "Mostovi medijskog obrazovanja" počela je u hotelu "Norcev" na Fruškoj gori.

Međunarodna letnja škola studenata novinarstva "Mostovi medijskog obrazovanja" počela je u hotelu "Norcev" na Fruškoj gori.

Letnja škola, koju Odsek za medijske studije novosadskog Filozofskog fakulteta organizuje po četvrti put, traje do nedelje i okuplja četrdesetak studenata i predavača sa univerziteta u Mađarskoj, Rumuniji, Makedoniji, Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Oni će istraživati kako mediji izveštavaju o Evropskoj uniji, a svoje radove predstaviće na naučnoj konferenciji poslednjeg dana škole.

Šefica Odseka za medijske studije Dubravka Valić-Nedeljković rekla je da je veoma malo istraživača medijskog diskursa koji dolaze iz oblasti žurnalistike. Ona je dodala da zbog toga "Mostovi medijskog obrazovanja" imaju poseban značaj jer obrazuju mladu generaciju istraživača medijskog diskursa.

U okviru skupa biće održana i tribina "Evropa: tamo i ovde", na kojoj će govoriti direktor TV Al Džazira za Balkan Goran Milić, novinarka i urednica na TV B92 Ljubica Gojgić i predsednik Društva novinara Slovenije Matija Stepišnik.

  • 12.09.2012 13:58
    Goran Milic, nikada nije pluvao po Srbima, niti bosancima niti hrvatima

    Goran Milic je,kao sto je vec komentarisano, prvo bio izbacen iz BG,pa iz SA zbog YUTEL TV

    ko je gledao i slusao YUTEL,mogao je samo cuti objektivno iznosenje inoformacija

    nije nikoga od naroda kritikovao nego samo vodje,
    na prvom mestu je kritikovao Milosevica-bome ije ni pogresio, to se vidi i iz aviona
    potom Aliju i dobio sut kartu iz Bosne, o Tudjmanu nista lepo nije ni rekao, nego zbrisao van hrvatske,
    sto je najbolje u to vreme bilo

    U YUTEL TV bila je i Gordana Susa, i ona je bila odlican novinar, i ona je bila trezveni posmatrac.....

    Svi koji ne mogu da prihvate istinu oni imaju ozbilujan problem i bome bi trebali kod strucnjaka prekontrolisati svoje zdravstveno stanje
  • Amominus

    12.09.2012 13:18
    Роки, Сремац...
    U vreme dolaska Miloševića na vlast Goran Milić je radio u Yutelu - sve dok ta televizija, kao JUGOSLOVENSKI orijentisana, nije brutalno izbačena iz Beograda i premestila se u Sarajevo, gde je još neko vreme, dok se mogla kako-tako izdržavati, produžila da deluje u skladu sa svojom jugoslovenskom orujentacijom. U vreme Olimpijade u Madridu Milić je tamo bio sa reprezentacijom BiH, a posle Olimpijade je prešao u Zagreb. Nikada nije pljuvao po Srbiji, a još manje po Srbima. Jeste bio žestoko oponentan prema Miloševićevom režimu, prema Pavkoviću, Kadijeviću, Adžiću, Momiru Bulatoviću, Šešelju, Arkanu i sličnoj bagri, ali nikad prema srpskom narodu. Ni pola dana nije služio Tuđmanu. Imao je od njega primamljive i visoko plaćene ponude, ali, za razliku od Tomislava Marčinka, nijednu nije prihvatio. Živeo je sa ženom Anom Lončar (Sarajkom), ćerkom Lanom (rođenom u Njujorku od majke Srpkinje koja je umrla)u tesnom podstanarskom stanu. Izdržavao se pišući kolumne za neke beznačajne zagrebačke listove (najčešće na nepolitičke teme) i pomažući Ani u njenom dopisničkom poslu za Glas Amerike. Iz anonimnosti je izašao tek posle Tuđmanove smrti i zaposlio se u HRT-u, jedno vreme uređujući TV Dnevnik, a posle putujući širom sveta i praveći fenomenalne reportaže sa svih kontinenata. Ovo mu nije prvi dolazak u Srbiju, a u nju je uvek dolazio čista obraza, uvek radosno i drugarski dočekivan od nekadašnjih beogradskih kolega. Ako se ne varam, i danas je član Nezavisnog društva novinara Srbije. Grad Beograd mu se ''odužio'' oduzimanjem stana (davno ranije dobijenom od TVBG, u ulici Džordža Vašingtona). Ako, na novom poslu, uopšte išta piše o današnjoj Srbiji, verovatno je ne diže u nebesa (što ne rade ni ovdašnji nezavizni listovi), ali je u svakom slučaju ne pljuje.
  • Roki

    12.09.2012 10:22
    To je taj!
    Nazalost to je taj baja koji se tokom 90-tih istakao kao zestoki ratni huskac i od navodnog branitelja Jugoslavije se preko noci premetnuo u Tudjmanovog i Izetbegovicevog propagandistu. Ima dosta njegovih priloga iz tog dona na You tube pa se moze videti kakav je to profesionalac. E sad on treba da uci nase studente necemu?!?
    Svaka cast gospodi sa Filozofskog fakulteta na izboru!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti