Nezaustavljiva epidemija krađe poklopaca sa šahtova

Od početka godine nestalo je više od 500 poklopaca za kanalizaciju, a JKP "Vodovod i kanalizacija" zbog toga je pretrpelo višemilionske štete.

Od početka godine nestalo je više od 500 poklopaca za kanalizaciju, a JKP "Vodovod i kanalizacija" zbog toga je pretrpelo višemilionske štete.

Kako je nedavno kazao sada već bivši direktor Branko Bjelajac, krađom poklopaca ugrožena je i bezbednost Novosađana, a najstrašnije je što  počinioci još nisu otkriveni.

"Nama su krali ovde kablove, bagerima ih iznosili, razvaljivali su nam trafo stanice i mogli zatrovati celo izvorište. Sva sreća, pa je izvođač ranije nekvalitetno napravio. I to  otrovno ulje koje su oni ispustili, mogli su da zatruju sve. Celokupno izvorište je ostalo u tome, nije palo, da je bilo ravno i da je neka kvalitetna firma uradila, prelilo bi se sve, ali eto, sreća u nesreći", kazao je Bjelajac.

U novosadski Vodovod stiglo je 700 novih poklopaca, ali radnici tog preduzeća dnevno mogu da postave tek 15 do 20 rešetki. Iz Vodovoda napominju da ukoliko bi krađe prestale, taj posao bi mogao biti završen za mesec dana.

Bjelajac smatra da je potrebna hitna nabavka kako bi se nabavilo ono što je pokradeno. "Osamnaest miliona treba za poklopce i rešetke, gde ćemo samo pokriti ono što je bilo pokradeno pre toga, iako smo imali i raniju normalnu nabavku koju smo procenili, tako da će biti potrebna još jedna hitna nabavka da pokrijemo te rupe kojih ima. Krađa je jednostavno postala epidemija", objasnio je on.

Poslednje što se desilo u nizu ovakvih slučajeva jeste krađa kompletnih kablova koja je pričinila štetu od 3 miliona dinara, dok su ukupni rashodi mnogo veći. Ono što najviše zabrinjava, prema mišljenju Bjelajca, jeste što te krađe nisu mogle da se izvedu bez pomoći nekoga iz samog preduzeća, a do sada niko nije odgovarao.

  • TT

    18.09.2012 08:43
    nisu krivi lopovi
    već otkupci.
    zatvoriti im firme, i njih baciti u tamnicu.
    vrlo jedonstavno. ne novčane kazne, trajno zatvaranje uz naknadu štete.
  • Jakoviti

    18.09.2012 07:42
    Bahati, nesposobni, organizovani?
    Krenete li iz Kisačke Bul. Kralja Petra I prema MUP, nedostaje samo sa desne strane 5-6 poklopaca. Dakle u istoj ulici gde je MUP.
    Skrenite desno u Save Kovačevića - nedostaje opet 5-6 poklopaca!

    Šta je u pitanju?
    - drskost lopova,
    - nesposobnost policije,
    (ili oboje?)
    - suorganizacija?
  • YU

    18.09.2012 06:06
    Tigar poklopci od reciklirane gume
    Tigar poklopci od reciklirane gume

    http://www.tigar.com/tigartrade/tigartrade_katalozi/proizvodi_od_reciklata_sr.pdf

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti