Blokada Dunava odložena, radnicima obećane četiri plate

Radnici nekadašnjeg preduzeća "Heroj Pinki" koje sada posluje u sastavu "Dunav grupa agregati" odlučili su da najavljenu blokadu Dunava odlože za sedam dana pošto im je deo zahteva ispunjen.

Radnici nekadašnjeg preduzeća "Heroj Pinki" koje sada posluje u sastavu "Dunav grupa agregati" odlučili su da najavljenu blokadu Dunava odlože za sedam dana pošto im je deo zahteva ispunjen.

Kako su Radiju 021 kazali predstavnici sindikata, oni su od rukovodstva dobili obećanje da će im isplatiti četiri zaostale plate. Ako se obećanje ne ispuni, zapretili su da će sem Dunava blokirati i firmu i gradsku deponiju.

- Blokada Dunava je predviđena kao je krajnji cilj i način da se pokaže da ovi ljudi nemaju šta da izgube. Mi nismo tražili ništa više od onoga što smo zaradili - rekao je za 021 jedan od radnika Branislav Đorđević.

Osim što se bore za svoja prava i ono što su zaradili, oštećeni radnici skreću pažnju na nemar direktora zbog kojeg je, bar tako tvrde radnici, firma izgubila nivo proizvodnje za čak 90%. - Za dve godine koliko je Dušan Borovica ovde ja nemam staž, šest meseci, kada bih sabrao, nemam socijalno osiguranje. Znači šest meseci nemam pravo na život, na rad, da se razbolim, nemam pravo ni na šta - rekao je Tihomir Županić.

Ogorčenje radnika je veliko, ali su se ipak dogovorili da prihvate predlog uprave na četiri zaostale plate, a u ponedeljak će se u Izvršnom veću nastaviti pregovori.

Podsetimo, prethodno im je Kapetanija Novi Sad zabranila blokiranje plovnog puta na Dunavu i zapretila da će u suprotnom podneti krivične prijave protiv organizatora jer je zabranjeno ugrožavanje međunarodnog rečnog saobraćaja. Oko 370 zaposlenih traže decembarski minimalac i plate od aprila do danas, zatim da im se overe zdravstvene knjižice i poveže radni staž za prethodne dve godine, kao i da se isplate troškovi prevoza i boravka na brodovima.

  • Normalno - nenormalno

    14.09.2012 10:45
    Ko vam je obećo
    Vasin ha ha ha ha ha ha ha a a a a a a a a !!!!!
    Baš ga briga za vas derani stari je to lopov,dođe onako umilno i fino ,a baš ga briga što nam deca nemaju leba da jedu ,stidimo se sami sebe e to vam je ta garnitura puna im usta mesa a žele nas ,gotovi ste !!!!
  • Aladin

    12.09.2012 22:16
    Ko radi za platu
    Dobro je što su radnici od rukovodstva umesto plata dobili obećanje posle nekoliko meseci. Rukovodstvo firme možda ne zna da ako radnici rade treba da budu i plaćeni, pa ih treba na ovaj način podsetiti ili ako im radnici ne rade odnosno nemaju posla onda oni ne znaju da rukovode...Čudo jedno...Ne dajte se lađari!
  • Pinokio

    12.09.2012 15:44
    Borovicine firme su trenutno u blokadi u iznosu od 10 mil.evra(sajt NBS).U svim firmama(njih oko 7) duguje između 5 i 6 zarada,a vi i dalje verujete u njegove bajke,pa nije ni čudo što to radi sa radnicima.Buđenje!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti