U Čistoći 24. septembra generalni štrajk

Sindikat "Čistoće" je doneo odluku o stupanju u generalni štrajk od ponedeljka 24. septembra.

Sindikat "Čistoće" je doneo odluku o stupanju u generalni štrajk od ponedeljka 24. septembra.

U saopštenju štrajkačkog odbora se navodi da su zahtevi isplata zarada i drugih primanja u rokovima utvrđenim kolektivnim ugovorom, isplata svih dugovanja prema Sindikatu i ostalim udruženjima u preduzeću i da se u što kraćem roku pokrene postupak da se iz delatnosti preduzeća izbriše hvatanje pasa i mačaka lutalica.

Odluka o stupanju u štrajk je doneta mesec i po dana pošto je prekinut prethodni štrajk zbog problema sa zaostalim zaradama, kao i problemima sa isplatom novca na osnovu tužbi zbog ujeda pasa. Grad redovno gubi ove sporove, a Čistoći se taj novac skida sa računa, pri čemu lokalna uprava mesecima nije nadoknadila taj minus.

Generalni štrajk će početi u 6h ujutro.

  • licemerje

    15.09.2012 09:16
    Licemerje
    Predsednik sindikata Momčilo Arsenijević nije se bunio kada se njegov sin zaposlio u Čistoću kao portir, tada je gospodin bijo u banji i na dunavu pecao.Zašto tad nije štrajkovao i najavljivao štrajk, nego su radnici sami stali videvši da od sindikata neme ništa.Predsednik kao i skoro svi članovi sindikata su članovi DS-a, pa im sad ne odgovara nova vlast pa bi da štrajkuju.
  • PC*

    14.09.2012 11:46
    Dzaba strajk
    Kako zakon nalaze direktori bi kod zaposljavanja trebalo da traze saglasnost ili misljenje Sindikata ali nazalost toga nema. Sve je u rukama jednog coveka direktora kojeg kao kontrolise nekakav upravni odbor u kome ima i radnika iz firme ali odnos je uvek takav da oni budu preglasani. U takvim uslovima direktori rade sta hoce a posto su stranacki postavljeni zaposljavaju sve koje im stranka posalje. Na taj nacin optrecuju dudzet za plate i umanjuju plate zaposlenih sto ce neminovno je dovesti do strajkova i obustava rada. AJDE SAD DA VIDIMO NAPREDNJAKE I SOCIJALISTE SA KOALICIONIM PARTNERIMA KAKO MENJAJU POSTOJECI ZAKON O RADU TAKO STO CE OVAKVE GRESKE ISPRAVITI. KAKO TO SE ZNA.
  • Branko

    14.09.2012 10:25
    A sto bi oni da rade?
    Ma kakva Zoohigijena i trice! Od nje bi bilo koristi taman koliko i od mnogoreklamirane komunalne policije!Pa mi nemamo novca ni za mnoge vaznije stvari,na primer Gradohigijenu. Sledece sto ce traziti je da ne rade nista nego da mi sami nosimo smece na deponiju, a oni ce tamo da ga preturaju itd... To treba dovesti u red, a onima koji nece da rade se zahvaliti pa neka idu u privatnike. Pa pogledeajte malo oko sebe: vidite li ih sa metlom i lopatom da ciste (sad ciste sa onim vozilom koje samo projuri dizuci prasinu) i odgovorite posteno: kakav nam je Grad?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti