Dabetić: Neće biti smenjivani direktori osnovnih škola

Nijedan direktor novosadskih osnovnih škola neće biti smenjen sa funkcije, rekao je član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić.

Nijedan direktor novosadskih osnovnih škola neće biti smenjen sa funkcije, rekao je član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić.

Iako neki od njih ne rade dovoljno kako bi učenicima obezbedili što komfornije i bolje uslove za rad, Dabetić kaže da u narednom periodu neće biti promene prvih ljudi škola. - Nije u planu nikakva smena direktora u ovoj školskoj godini. Njih pre isteka mandata može da smeni Školski odbor i ministar prosvete, a njihov rad kontroliše i ocenjuju školski odbor, Prosvetna inspekcija i Ministarstvo prosvete - navodi Dabetić.

Dabetić je za Press najavio i oživljavanje sportskih sekcija u školama, za šta postoje konkretni dogovori. Za koji mesec, prema njegovim rečima, đaci mogu očekivati da počnu besplatne sportske sekcije po školama, što je dugo bio problem u osnovnim školama, jer su direktori fiskulturne sale izdavali privatnim školama sporta.
  • petrovaradinac

    22.09.2012 21:14
    ''Nece biti smenjeni" recite tek nakon kontrole budzeta skola. Recimo krenite prvo od Petrovaradina,Kamenice,pa na levu obalu Dunava.
  • maxim

    19.09.2012 07:18
    biće
    biće smena, polako. pa ne može čovek odmah da smenjuje sve i postavlja druge.
  • 18.09.2012 21:24
    Dabetić štiti direktore škole, a zna kakve mahinacije prave, a i ne dolaze trezni u školu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti