Prva izložba u rekonstruisanom Eđšegu

Izložba fotografija Eđšega "U metu - rehabilitacija stare streljane" prvi je događaj koji je ugostio ovaj renovirani spomenik kulture.

Izložba fotografija Eđšega "U metu - rehabilitacija stare streljane" prvi je događaj koji je ugostio ovaj renovirani spomenik kulture.

Na fotografijama je prikazan Eđšeg pre i posle obnove.

- Rehabilitacija je bila veoma zahtevna jer je zgrada bila zapuštena što se vidi sa izloženih fotografija. Ovaj objekat je kulturno dobro Novog Sada, a takvih ima još  dosta i trudićemo se da na ovaj način obnavljamo stare zgrade, da pokažemo kako su izgledale i da im damo namenu - rekao je vd direktora gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Miroslav Kopanja.

On je dodao da će do kraja godine najverovatnije biti organizovana još jedna izložba materijala s arheoloških nalazišta koja su pronađena na teritoriji grada. O Eđšegu sada brine "Poslovni prostor", a koja će mu namena biti još uvek nije poznato. Zna se da će biti korišćen u javne svrhe i najverovatnije za kulturne manifestacije, poput izložbi i koncerata.

- Građevinskim, arhitektonskim i konzervatorskim radovima, Eđšegu je vraćen izgled s kraja devetnaestog veka. Opremljen je savremenim elektroenergetskim instalacijama, a karakteristično je da je sistem hlađenja i grejanja izveden iz geotermalnih sondi, dakle radi se o obnovljivim izvorima energije - rekla je portparolka Poslovnog prostora Milica Milović i dodala da je u obnovu oko četristo kvadrata, koliko Eđšeg broji, uloženo 66 miliona dinara.

  • ee

    16.09.2012 09:35
    @Anonimus
    "Eh, šta bi Nemci uradili od grada kao što je Novi Sad"
    http://www.youtube.com/watch?v=_BmneE3AcFM ;)
  • Fikroj

    15.09.2012 21:54
    konacno
    i nema barbara na vidiku ,sem ovo sto vidimo malobrojnu skupinu u ratnicima komentarima !
  • -

    15.09.2012 20:01
    [
    @Anonimus
    pod uslovom da je nesto ostalo od ns-a.
    ceo grad je licio na od karlove vari do onoga pripajanja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti