Radnici i dalje bez plata, prete blokadom Dunava i Luke

Ni šest dana nakon datih obećanja, radnicima nekadašnjeg preduzeća "Heroj Pinki" koje sada posluje u sastavu "Dunav grupa agregati" nisu isplaćene četiri zarade.

Ni šest dana nakon datih obećanja, radnicima nekadašnjeg preduzeća "Heroj Pinki" koje sada posluje u sastavu "Dunav grupa agregati" nisu isplaćene četiri zarade.

Sindikalac Novica Cvetković kaže za Radio 021 da će zaposleni, ako im zahtev ne bude ispunjen do petka uveče, u ponedeljak otpočeti generalni štrajk i blokirati Dunav i Luku Novi Sad.

"Ako ne ispune obećano, mi ćemo blokirati reku kako smo i obećali. Bićemo ovog puta radikalniji, blokiraćemo i ulazak u luku Novi Sad", kaže Cvetković za 021.

Podsetimo da je najavljena blokada Dunava odložena za sedam dana, pošto je radnicima prošle srede deo zahteva ispunjen.

Oko 370 zaposlenih traže decembarski minimalac i plate od aprila do danas, zatim da im se overe zdravstvene knjižice i poveže radni staž za prethodne dve godine, kao i da se isplate troškovi prevoza i boravka na brodovima.

  • Rade

    19.09.2012 08:27
    Samo vam VASIN može pomoći
    Taj stručmjak za sve ,njemu se obratite i odma će vam biti bolje ,deluje kao lek na ranu ,kad vas ne daj bože zmija ujede lekari njega preporučuju.
  • 18.09.2012 13:48
    Jel strajkuju i oni sto su kuvali kotlic sa Borovicom?
  • Ima li neko kod kuće?

    18.09.2012 11:22
    Ma samo da plati 1.000.000.000,00 din. bankama i državi što duguje na ime kredita i zajmova a onda će platiti i radnicima 5-6 plata koje nije isplatio u 6 preduzeća.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti