GO DS: Zapošljavanja ne mogu naneti štetu Gradu

Gradski odbor Demokratske stranke je saopštio da je neosnovan strah da zapošljavanjima u novosadskim javno-komunalnim preduzećima može doći do bilo kakve štete po Grad Novi Sad, budući da masa zarada ni u jednom preduzeću nije probijena.

Gradski odbor Demokratske stranke je saopštio da je neosnovan strah da zapošljavanjima u novosadskim javno-komunalnim preduzećima može doći do bilo kakve štete po Grad Novi Sad, budući da masa zarada ni u jednom preduzeću nije probijena.

Kako navode demokrate, da bi se izvršilo bilo kakvo zapošljavanje većeg obima potrebno je izmeniti planove i programe javnih i javno komunalnih preduzeća, a to se može samo učiniti na sednici Skupštine Grada na kojoj bi morao biti donet i rebalans budžeta da bi se obezbedila dodatna sredstva za te namene. Jasno je da nema govora da je ekonomski interes bilo kog preduzeća ugrožen po ovom osnovu, jer je to pravno nemoguće bez prethodno navedene procedure, stoji u saopštenju.

Radiju 021 je danas poslat i izveštaj iz četiri preduzeća u kojima su direktori bili iz redova DS.

Navodi se da je u Čistoći ukupan broj zaposlenih od 2. jula do 12. septembra smanjen za 11. "Ukupno 32 angažovana radnika preko omladinske zadruge je dobilo status zaposlenog na određeno vreme od 90 dana, a uslov je bio da su angažovani preko 5 godina i kvalitet njihovog rada. U navedenom periodu sve zaostale i novonastale obaveze prema zaposlenima su izmirene, tako da je pozitivno poslovanje povećano za  više od 70 miliona dinara".

Dalje se dodaje da su u Poslovnom prostoru novozaposlene dve osobe, a sve obaveze su redovno izmirivane bez novih zaduženja. Dve osobe su zaposlene i u Informatici zbog potrebe posla, pošto su dva radnika napustila firmu. Za Zelenilo se kaže da nije bilo novih zaduženja i da su isplaćene dve plate svim angažovanim i zaposlenim, ali se ne navodi broj novozaposlenih.

  • NikolaNS

    20.09.2012 18:25
    Izgleda
    Da su žuti iz DS, mnogo veći radikali od SRS
  • ju

    19.09.2012 16:14
    Ne vide dalje i šire od svog nosa i džepa!
    Ma nikako neće štetiti gradu! Svim zaposlenima je odjednom mnogo manja plata, neće imati za otplate kredita, manje će kupovati hranu i sve ostalo i sve će time krenuti na bolje!? Bravo za ovu konstataciju "GO DS: Zapošljavanja ne mogu naneti štetu Gradu" ! Fali samo još da su rekli "Što su vam manje plate, to će se bolje živeti u gradu Novom Sadu!"
  • coco

    19.09.2012 05:02
    Glupaci
    To je upravo slika. Oni nas smatraju debilima i moronima. Misle sa mogu svaki nonsens da nam plasiraju i da mi to sve gutamo i verujemo im. Tako su i prošli na izborima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti