Neizvestan štrajk u Čistoći, čeka se sastanak s gradonačelnikom

Iako je  u "Čistoći" danas održan sastanak novog rukovodstva i predstavnika samostalnog sindikata, još uvek nije postignut dogovor o otkazivanju najavljenog generalnog štrajka zakazanog za ponedeljak.
Iako je  u "Čistoći" danas održan sastanak novog rukovodstva i predstavnika samostalnog sindikata, još uvek nije postignut dogovor o otkazivanju najavljenog generalnog štrajka zakazanog za ponedeljak.

Novi direktor Čistoće Dragan Božić kaže za Radio 021 da će već sutra nastaviti da pregovora sa sindikatom, nakon zakazanog razgovora sa gradonačelnikom i Članom gradskog veća za finansije.

"Razgovor je obavljen, izneti su sa obe strane i problemi i zahtevi, kao i mogućnosti i perspektive, pa ćemo se videti ponovo sutra, nakon što čujem mišljenje iz grada. Radnici će verovatno nakon toga doneti konačnu odluku o tome šta će dalje preduzimati", rekao je za 021 direktor "Čistoće".

Osim neisplaćenih plata, koje su i prethodnih dana isticane kao osnovni razlog za štrajk, u sindikatu su nezadovoljni i dosadašnjim poslovanjem preduzeća, a kao jedan od zahteva navode i da "Čistoća" prestane da se bavi hvatanjem pasa lutalica. Prema rečima sindikalaca, dugovanja firme u ovom trenutku iznose oko 900 miliona dinara.

Novi gradski čelnici najavili su da će poslovanje svih javnih preduzeća biti analizirano u narednom periodu, te da će posle toga biti predložene mere za rešavanje najhitnijih problema.

  • 19.09.2012 07:48
    vec vidjeno
    Urusi se kompletan sistem, krade ko kako stigne, firme se dovedu do bankrota, i onda se pojavi NEKI siromah koji je mukotrpnim radom stekao gomilu novaca, i kupi firmu suskom iz zadnjeg dzepa tj. SICOM. Kasnije, istu tu firmu ponovo otkupljuje grad ali po mnooogo vecoj ceni. Sve unapred dogovoreno....dobar deo vec realizovan. Malo meni malo tebi, Peri Miki Ziki....svima dobro. Klasika.
  • Devla Devla

    18.09.2012 20:15
    Mulo Balo!
  • mm

    18.09.2012 18:27
    Čistoća hvata lutalice???????
    Ma nemojte mi reći!! Lažovi!! Koga god da zovete, niko nije nadležan!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti