Dnevnik: "Vučić nipodaštava naše novine"

Redakcija novosadskog lista Dnevnik ukazala je danas da potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić svojim izjavama nipodaštava i politički pritiska taj list.
Redakcija novosadskog lista Dnevnik ukazala je danas da potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić svojim izjavama nipodaštava i politički pritiska taj list.

U saopštenju povodom Vučićevih izjava o spornim privatizacijama medija, Redakcija Dnevnika je podsetila da je to list sa tradicijom dugom 70 godina i da je kao jedini dnevni list na srpskom jeziku u Vojvodini dostojan poštovanja, a ne nipodaštavanja.

Vučić je juče ironično pitao ko je imao interes za kupovinu "tog čuvenog visokotiražnog novosadskog Dnevnika", aludirajući na besmislenu kupovinu vlasnika Farmakoma Miroslava Bogićevića iza kojeg ustvari stoji DS. Redakcija Dnevnika je ocenila da je potpuno neprimereno da se sa najviših pozicija vlasti i moći na takav način nipodaštava jedno preduzeće na tržištu, a posebno što je reč o mediju.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović rekao je, tokom susreta sa Dunjom Mijatović, predstavnicom OEBS-a za slobodu medija, da je cilj novih vlasti da mediji ne budu stranačka glasila kao do sada.

Cilj je, prema Stefanovićevim rečima, da se postave takvi standardi koji će sprečiti da mediji budu politički bilteni pojedinih političkih stranaka, kao što je to do sada bio slučaj, kao i da medije ne finansira vlada, odnosno pojedina ministarstva, navodi se u saopštenju iz Kabineta predsednika parlamenta. "Mi, koji smo iskusili medijsku hajku, treba da obezbedimo da se to ne ponovi", rekao je Stefanović.

  • nadadobric

    22.09.2012 10:39
    Lupetanje
    Političar Vučić, se malo zaneo. Što je izrekao, on i misli.To nije novo. Novo je, i sad kristalno jasno, da Beograd nema nameru, ni deklarativno da poštuje autonomiju Vojvodine. To je jadac. Dnevnik je poslednjih 18 godina, bilten, a poslednje 2 godine, često neprecizan, i netačan, dakle loš. Novosađanka sam, kupujem Dnevnik, i ne volela da i to glasilo (?!), nestane.
  • 21.09.2012 03:12
    Dnevnik ne treba da vrati staro ime jer on nije bio, niti će ikada biti slobodan. Tamo rade polupismeni novinari, osim Igora Mihaljevića koji ima fenomenalne intervjue, tamo nema pola novinara. To su mahom prepisivači s interneta i dosade poput ovde pomenutog Teofila koji piše jedno te isto već vekovima ili reciklira svoje tekstove iz ovdašnjih i novina u regionu.

    Vučić je primitivan i nevaspitan i nema osnovnu ne političku, već kućnu kulturu. To nas iznenenađuje?Mene više brine što nam on soli pamet isključivo zahvaljujući Čanku i Tadiću.

    Problem je samo da je to što je Vučić rekao tužna istina Dnevnika, i, da je to rekao neko drugi pajtićstvo, pardon, uredništvo bi se pokrilo ušima.
  • NikolaNS

    20.09.2012 18:34
    Sećate li se
    Kada je u spisku uloga u ekom filmu naveden:
    Četvri (IV)Montan, pa umesto Neš Bridžis, pisalo je Neš Enšiz, "Melrose place" je, u stvari, čuvena serija "Melrour plače". I bilo je tu još bisera. I nikada nije bio vrhunska novina. Jedini plus mu je bio što je naš, Novosadski. I uvek je neko poznavao nekog od "maturanata". Inače, novinarski kič.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti