Semafor na crnoj tački sledeće nedelje

Radovi na postavljanju semafora na jednoj od saobraćajnih crnih tački na prelazu kod stadiona "Karađorđe", na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Vojvođanske ulice trebalo bi da budu završeni do kraja meseca.

Radovi na postavljanju semafora na jednoj od saobraćajnih crnih tački na prelazu kod stadiona "Karađorđe", na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Vojvođanske ulice trebalo bi da budu završeni do kraja meseca.

"Put" radi  već skoro dve nedelje, a radove usporava činjenica da je nemoguće u potpunosti zatvoriti saobraćaj na bulevaru.

Zavod za izgradnju grada predvideo je da svetlosnom signalizacijom pokrije još dva mesta i to na putu Novi Sad - Futog. Na raskrsnici Ulice Ive Lole Ribara i Novosadske u Futogu radovi su počeli, dok bi na raskrsnici Novosadskog puta i Dunavske ulice u Veterniku uskoro trebalo da počnu.

Programom uređivanja građevinskog zemljišta predviđeno je da se semafori postave  na raskrsnici Kisačke i Ulice Berislava Berića i na raskrsnici Somborskog bulevara i Ulice Jožefa Atile na Telepu.

  • Vozač

    20.09.2012 01:19
    ...da dodam
    Jeste naši vozači su bahati, ali ne retko se dešava i ovo: Vozite 40-50 na sat, nalazite se na 10-20 metara od prelaza, vozilo u susednoj traci vam ometa vidljivost, a pešak naglo skreće na prelaz!
    Šanse su 50-50% da će te napraviti lančani sudar ili udariti pešaka. Nagledao sam se takvih lančanih sudara, a o pokupljenim pešacima i da ne govorim.
    Znači, što se mene tiče semafora nikada dosta, pošto se na ljudsku glupost i nesmotrenost pešaka, kao i na bahatost vozača uvek može računati.
  • Vozač

    20.09.2012 01:07
    Treba semafor na još par mesta
    Treba staviti semafor kod Suda u Maksima Gorkog i na prelaz u Jevrejskoj pre Futoške pijace.
    To su frekventnija mesta za pešake, noćna mora za vozače, a gužvama koje tu nastaju da i ne pričam.
    Argument da su problem bliski semafori, ne stoji, ako postoji sihronizacija između njih.
    Doduše ta su mesta baš upravo ona koja najviše pune budžet sa kaznama, tako da čisto sumnjam da će se nešto uraditi po tom pitanju (novi semafori i sinhronizacija).
    Zna se šta je bitnije kada je dilema: Pare ili bezbednost saobraćaja u gradu.
  • I mean really

    19.09.2012 15:27
    Kad je grad siroke ruke
    Sto ne bi stavili i jedan semafor na ukljucenju Cirpanove na Bulevar?!! Eto i pesaci tu svakodnevno prelaze, bilo mladi, bilo stari sa stakama, bilo roditelji sa decom... ko korzo je. A siroti ni pesacki nemaju. Pod hitno i jedna semafor tu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti