VIDEO: Nik Vujičić, čovek bez udova u subotu pred Novosađanima

Jedan od najčuvenijih motivacionih govornika u svetu Nik Vujičić, koji je rođen bez udova, održaće u subotu tri predavanja Novosađanima, u okviru gostovanja u Srbiji.
Jedan od najčuvenijih motivacionih govornika u svetu Nik Vujičić, koji je rođen bez udova, održaće u subotu tri predavanja Novosađanima, u okviru gostovanja u Srbiji.

Počeće kratkim predavanjem u školi dr Milan Petrović za roditelje i decu sa invaliditetom, zatim će govoriti u Studiju M u okviru TEDx sajma za mlade preduzetnike. Glavni događaj biće u velikoj dvorani Spensa od 19 časova.

Organizatorka ovih predavanja Jelena Gajta kaže za 021 da je Vujičić, čiji klipovi na kojima on priča o svom životu kruže društvenim mrežama, osoba od koje može mnogo da se nauči o životu. "Ljudi toliko žele njega da čuju, zato što je on neko ko je pun životne energije. Neko ko je rođen bez svih udova i neko ko zaista nema razloga da se raduje ovom životu je čovek od kojeg zaista možemo mnogo da čujemo i vidimo", objašnjava Gajta.

Iako je rođen bez ruku i nogu, Nik Vujičić igra golf, fudbal, pliva, surfuje, od nedavno je oženjen i očekuje dete. "Nik je završio dva fakulteta i prošle godine je bio jedan od specijalnih govornika na svetskom ekonomskom samitu u Davosu", dodaje organizatorka.

Cena karte za predavanje na Spensu je 500 dinara, a sav prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe kao pomoć osobama sa invaliditetom. Karte se mogu kupiti na blagajni Spensa, u knjižarama Vulkan ili onlajn na sajtu www.gigstix.com.

Ovaj optimističan čovek čiji su roditelji poreklom iz Srbije do sada je gostovao u 43 države i držao govore pred više od 4.5 miliona ljudi. Posetioci tribine moći će da kupe knjigu Nika Vujičića "Živeti slobodno", a 100 dinara od svakog prodatog primerka ide u njegovu fondaciju kao humanitarna pomoć organizacijama osoba sa invaliditetom.

Nik Vujičić je rođen u Australiji, sa retkim poremećajem bez medicinskog objašnjenja. Uz podršku roditelja i njihovu veliku volju da se Nik što pre integriše u svakodnevni život, on je naučio da samostalno obavlja sve radnje kao i svaka druga osoba koja ima udove. Sa sedamnaest godina je počeo da drži predavanja o svojim problemima i osnovao neprofitnu organizaciju "Život bez udova".

Pogledajte sa kakvom lakoćom Nik savladava svaku prepreku.

Radio 021 je podelio već nekoliko karata za predavanje na Spensu, a još šest vas čeka na našoj Fejsbuk stranici.

  • buba

    21.09.2012 08:18
    svetski as
    uz svo postovanje i divljenje velikom coveku,pozdrav njemu i njegovoj porodici, a poruka mnogima da se ugledaju na njegov optimizam, plemenitost i ljubav. Hvala na pozitivnoj energiji, i neka te bog cuva.
  • 20.09.2012 11:35
    Jan
    Svaka Ti čast Nick !
  • Novosađanka

    20.09.2012 10:58
    DIVLJENJE
    Svaka čast Niku Vujičiću na volji,hrabrosti i veri,treba otići u subotu na Spens i čuti ga.Prema Niku osećam ogromno divljenje,a organizatorima se zahvaljujem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti