Sve manje šanse za generalni štrajk u Čistoći

Nakon današnjeg sastanka između novog rukovodstva i predstavnika samostalnog sindikata u "Čistoći", u petak bi trebalo da bude konačno poznato da li će radnici tog preduzeća u ponedeljak stupiti u najavljeni štrajk.
Nakon današnjeg sastanka između novog rukovodstva i predstavnika samostalnog sindikata u "Čistoći", u petak bi trebalo da bude konačno poznato da li će radnici tog preduzeća u ponedeljak stupiti u najavljeni štrajk.

Predstavnik sindikata Boban Petković kaže za Radio 021 da je napravljen pomak u pregovorima sa novim rukovodstvom, ali da čekaju da im svi zahtevi budu ispunjeni.

"Ima pomaka, juče nismo znali ni ovo što danas znamo. Dakle, danas je veći optimizam nakon pregovora i mislim da će oni uroditi plodom. Ima dobre volje od strane Grada da do petka dobijemo zaostale plate, ali nam to još nije zvanično potvrđeno", kaže Petković.

Direktor "Čistoće" Dragan Božić kaže za Radio 021 da je sindikatu preneo šta je pričao sa Vučevićem i da je Grad svestan da ovoj firmi treba pomoć.

"Dobio sam načelnu podršku da treba te probleme rešavati. Neki će se rešavati na gradskom veću, neki problemi će se rešavati na skupštini. I skupština treba da donese neke odluke. Treba  pregovarati i s bankama, tako da ćemo nakon toga znati u kom pravcu idemo", objašnjava direktor "Čistoće".

Petković dodaje da će o tome da li otkazuje štrajk sindikat odlučiti tek kad dobije zvaničnu potvrdu da su im zahtevi ispunjeni. Osim neisplaćenih plata, koje su i prethodnih dana isticane kao osnovni razlog za štrajk, u sindikatu su nezadovoljni i dosadašnjim poslovanjem preduzeća, a kao jedan od zahteva navode i da "Čistoća" prestane da se bavi hvatanjem pasa lutalica.

Prema rečima sindikalaca, dugovanja firme u ovom trenutku iznose oko 900 miliona dinara. (Suzana Stojićević)

  • Momo

    21.09.2012 21:41
    @Radnici ČISTOĆE - Svim `pametnjakovićima`
    I neka im je prijatno.
  • Nikola

    20.09.2012 09:47
    PROPAST
    Sa novim rukovodstvom šefova službe smeća, higijene i deponije, tkzv. LOPOVSKOM KLAPOM, propast im je zagarantovana!
  • iiiiiiiiiiiiiiiii

    20.09.2012 08:34
    informaticari
    neka im informaticari pomognu ............

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti