Dević ponovo predložio vansudsko poravnanje sa Gradom

Vlasnik ATP "Vojvodina" Ilija Dević ponudio je i novim gradskim vlastima vansudsko poravnanje u vezi sa sporom vezanim za autobusku stanicu koju je izgradio u blizini Novosadske mlekare.

Vlasnik ATP "Vojvodina" Ilija Dević ponudio je i novim gradskim vlastima vansudsko poravnanje u vezi sa sporom vezanim za autobusku stanicu koju je izgradio u blizini Novosadske mlekare i koja odlukom Grada nikada nije zaživela kako je planirano, odnosno preuzela delatnost sadašnje stare Međumesne autobuske stanice.

On kaže da mu je gradski pravobranilac obećao da će odgovor na poslednju ponudu dobiti u roku od 15 dana i poručuje da od novca neće odustati. Gradonačelnik Miloš Vučević napominje da neće bežati od ovog problema kako su to radili njegovi prethodnici i da će uskoro oformiti stručnu komisiju sačinjenu od najboljih advokata koji će analizirati predmet i dati ocenu stanja ovog spora.

- Kada dobijemo izveštaj sa njim ćemo izaći pred Skupštinu grada i pred novosadsku javnost i pokušati da nađemo najrealnije rešenje u ovom trenutku. Problem je pred nama, moramo se suočiti s njim i rešiti ga - kaže Vučević.

Pošto Dević ranije nije uspeo da se dogovori sa kabinetom Igora Pavličića da se ispravi nepravda koja mu je naneta za mandata Maje Gojković, sada očekuje mirno rešenje spora sa novim strukturama gradske vlasti. - Pored svih mojih napora nisam uspeo da se dogovorim u poslednjih osam godina sa onima koji su problem stvorili ili ga zataškavali. Sada verujem da će istraga sasvim precizno utvrditi za čije ime i za čiji račun su žrtvovali gradski budžet - kaže Dević.

Podsetimo, privatizacija ATP Vojvodine jedina je iz Novog Sada koja se našla na listi spornih privatizacija Evropske komisije. Sporni ugovor o izmeštanju saobraćaja na novu autobusku stanicu potpisan je u vreme mandata Maje Gojković, problem nije rešen ni za vreme Igora Pavličića i sada je vruć krompir spora koji bi skupo mogao da košta Novi Sad.

Privredni sud je nedavno presudio u korist Devića i po toj presudi je Grad dužan da ga obešteti sa 1,3 milijardi dinara. Presuda nije pravosnažna, a konačnu odluku donosi Vrhovni kasacioni sud. Dević ujedno i na ime ličnog obeštećenja traži dodatnih 5,5 milijardi dinara.

  • semtex

    20.09.2012 18:59
    @Veljko
    Prvo i najbitnije Devic je dobio sudski spor i Grad Novi Sad ce morati da ga ispostuje od premestanja stanice do isplate odstete do poslednjeg evrica!
    "Mali Novi Sad" je samo mali za momentalan saobracaj izazvan prolaskom autobusa kroz grad umesto preko tranzita,zbog takvog rezona nemas citavu raskrsnicu bez kolotraga od mosta Slobode do z.stanice.Saobracajnice lice na Bejrut...Sto se tice nekadasnjeg ATPa Vojvodina imao je vozni park za pozavideti sa stanicom koja ima kompletnu infrastrukturu od prijema putnika do odrzavanja vozila.Jos jednom nediranje stanice podrzavaju ljudi koji bi naj radje iz lifta u zgradi da udju u bus ako moze!
  • mira

    20.09.2012 13:26
    dosta vise
    Ma pustite coveka vise da radi, sve je legalno, sve je platio ne vidim u cemu je problem...
  • -

    20.09.2012 13:21
    -
    preduzece vojvodina je unistio on licno.

    a ako mislite da je stanica na divnom mestu-zasto rusite telep? 'investirajte' objekte na klisi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti