Za šamaranje učenika odgovoran nastavnik?

Za šamaranje grupe đaka u dvorištu OŠ "Jožef Atila" najverovatnije je odgovoran jedan nastavnik, koji je ostao bez posla u ovoj školi.
Za šamaranje grupe đaka u dvorištu OŠ "Jožef Atila" koje se desilo u utorak najverovatnije je odgovoran jedan nastavnik, koji je ostao bez posla u ovoj školi, saznaju Novosti u policiji.

List piše da se sumnja da je on angažovao grupu dece sa Detelinare, a istraga će utvrditi ima li u tome istine.

Nastavnici odereagovali pravovremeno

Grupa od osam učenika iz druge škole po izlasku sa časa napala je u utorak i bez povoda išamarala trojicu vršnjaka. Zahvaljujući snimcima kamera, nasilnici su identifikovani.

Pomoćnik direktora škole Robert Bakuš kaže da policija vodi istragu i da ne zna koji su motivi za ovaj incident. On za Radio 021 potvrđuje da se incident desio u utorak kada su ti napadači došli u školu i pitali učenike za koga navijaju nakon čega su krenuli da ih udaraju.

"Naši đaci tvrde da ih nikada ranije nisu videli, a drugovi iz razreda su pokušali da ih zaštite. Trojica su dobila šamare. Posle izlaska nastavnika i čistačica u dvorište, napadači su pobegli, dobacujući da će se vratiti, a pokazivali su navodno da imaju nož i neke druge predmete" objašnjava Bakuš.

Policija vodi istragu povodom ovog slučaja, a o napadu na učenike je obaveštena gradska prosvetna inspekcija i Školska uprava.

Osnovna škola "Jožef Atila" još uvek nema obezbeđenje, a policajac je angažovan samo prepodne. U ovoj školi kažu da bi Savet roditelja trebalo do kraja nedelje da odluči koja će firma brinuti o bezbednosti mališana.

  • Ivana

    05.12.2012 10:04
    nestrucno ministarstvo prosvete
    nadam se poslu u prosveti jer nada poslednja umire, direktori rade sta hoce, primaju koga hoce, a meni samo prosipaju izgovore da me ne prime, samo sto ne kazu da sam nestrucna..bez obzira sto imam i master koji, po njima, ne postoji u zakonu a ujedno je uslov za zaposlenje! ..moje misljenje je (i sigurna sam da cete se sloziti) da je ministarstvo prosvete zapravo potpuno nestrucno jer je unistilo i srozalo obrazovanje i skolu kao obrazovno-vaspitnu instituciju do samog dna, pa za sve lose posledice (kao ova u clanku) okrive nastavnike koji se nista ne pitaju niti imaju veze sa ovakvim stvarima.
  • 21.09.2012 19:27
    ns
    Gradska policija, komunalna policija, privatna obezbedjenja, privatna firma postavlja kamere.... pa neka me neko ne ubedi da mnogo ljudi prima platu za nerad.
  • lol

    21.09.2012 16:10
    nastavnik nema veze sa ovim moji drugovi su to uradili i znam celu pricu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti