Vatrogasci spasili šestočlanu porodicu na Novom naselju

Novosadski vatrogasci jutros su spasili šestočlanu porodicu Mali, koja sa dvoje dece živi na Bulevaru kneza Miloša 4 na Novom naselju.

Novosadski vatrogasci jutros su spasili šestočlanu porodicu Mali, koja sa dvoje dece živi u Bulevaru kneza Miloša 4 na Novom naselju.

Naime, jutros oko 4 sata došlo je do požara na njihovoj zatvorenoj terasi, koji je uzrokovao neispravan frižider, a vatra se zatim proširila i na police sa zimnicom. Kako su ispričali u Vatrogasnoj brigadi, došlo je do ogromnog zadimljenja, a vatra je pretila da zahvati ostatak stana, pa je rizik za šestočlanu porodicu bio dvostruki.

Prema rečima vatrogasca koji je bio na licu mesta, u stanu na prizemlju bili su zarobljeni devetomesečni blizanci (dečak i devojčica), tri žene i jedan muškarac. "Sreća u nesreći je to što su se razbudili i što su svi u trenutku kada smo mi došli bili na podu, tako da ih dim nije onesvestio. Stavili su peškire na pod ispred vrata i zaustavili dim da ulazi u sobu".

Na poziv komšinice, koja je primetila požar, otišlo je dvoje vatrogasnih kola, a naknadno još jedna, a intervenisalo je ukupno 14 vatrogasaca. "Pokušavali su da se izvuku sami, ali nisu mogli, pa smo morali da probijemo vrata i da ih evakuišemo", kaže vatrogasac koji je primio dojavu o požaru.

Nesrećna porodica nije mogla da se probije do izlaza iz stana, jer se zapaljena terasa iz koje je kuljao dim nalazi upravo u hodniku koji vodi ka spasu i slobodi. Kada su izveli celu porodicu ispred zgrade, vatrogasci su pitali da li je neko od ukućana ostao zarobljen. Oni su rekli da su svi na sigurnom, ali da je jadan mačor ostao u stanu. U prilog tome kolika hrabrost krasi naše vatrogasce, govori i činjenica da su se bez razmišljanja vratili u stan i spasli jadnog mačora.

  • 24.09.2012 05:39
    Stanarka iz ul. Vuka Karadžića
    Osećam potrebu da odgovorim g-dinu koji ružno govori o vatrogascima. Naime, stanujem baš preko puta vatrogasaca i mogu poručiti svim građanima da budu mirni što se tiče samih vatrogasaca. Često se čuje glas sa razglasa kojim obaveštavaju vatrogasce gde treba ići intervenisati. Nakon obaveštenja, u roku od 15-20 sekundi otvaraju se vrata njihovih garaža i oni kreću vozilima u akciju. Znači, spremni su i odmah intervenišu. O tome kakvu opremu imaju, ja ne bih. Neka nadležni i odgovorni razmišljaju o tome. Da li je bolje dati za vatrogasce ili česte vatromene i sl. gluposti, bez kojih se možemo radovati određenim događajima. Ljudski život je, valjda, na prvom mestu. Pozdrav vatrogascima, komšinica Ljiljana
  • nadadobric

    22.09.2012 10:49
    Nebojša-ko otvoren prozor
    Poštovani Nebojša, baš ste se izlupetali. "Žena bila zaglavljena u liftu", i nisu došli vatrogasci? Sram da im se vidi !Nebojša, za održavanje liftova su zaduženi : Ovlašćena firma za održavanje, i Skupština stanara.
  • Ćosa

    21.09.2012 14:52
    Za pametnog Nebojšu
    Vi Nebojša što tvrdite da su vatrogasci nespremni i neobučeni možete svakog dana u nedelji da se prošetate sa vašom suprugom do V.B. Novi Sad pa da se lično uverite u sposobnost i neobučenost N.S. Vatrogasaca...!!!Pošto se svaki dan radi kako sa opremom i tehnikom tako i sa edukacijom dece po vrtićima i ostalog građanstva!A za pomenute požare vidim bili ste prisutni na licu mesta za razliku od mene neukog,pa znate kako je to kada sve dežurne službe budu obaveštene pre V.B. pa dojava kasni po 15-20 min. a pritom je olakšavajuća okolnost to što vam drogirani i pijani piromani ne dozvoljavaju da adekvatno obavljate svoj posao!!!Sa dužnim poštovanjem vas molim da se sledeći put malo bolje informišete pre nego što ospete po N.S. Vatrogascima!!!Za otvaranje liftova i jesu zaduženi oni sa kojima vaša zgrada ima ugovor o održavanju zgrade pa kako je održavate tako vam i liftovi rade!Zaključak:nemoj te se voziti liftom jer nije bezbedno a i zdravije je prošetati se stepenicama!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti