"RTV se nalazi u veoma lošoj situaciji"

Strukovni sindikat Radio-televizije Vojvodine upozorio je da je situacija u toj medijskoj kući veoma loša, kao i da taj medij posluje u uslovima nezavidnog socijalnog, ekonomskog i pravnog statusa.
Strukovni sindikat Radio-televizije Vojvodine upozorio je da je situacija u toj medijskoj kući veoma loša, kao i da taj medij posluje u uslovima nezavidnog socijalnog, ekonomskog i pravnog statusa.

Sindikat je u saopštenju naveo zahteve upućene Vladi Srbije, Upravnom odboru i generalnom direktoru RTV-a, a u kojima traže zabranu masovnog otpuštanja zaposlenih i zakonom uređeno i stabilno finansiranje pokrajinskog Javnog servisa.

U saopštenju se navodi da je potrebna hitna promena zakona koji se tiču organizacije, funkcije, očuvanja nezavisnog položaja i poštovanja organa Javnog servisa Vojvodine, jer su sadašnji zakoni neefikasni i ne sprovode se u dovoljnoj meri.

Među zahtevima Sindikata je i apel za prestanak i kažnjavanje propagande za neplaćanje radio-televizijske pretplate u kojoj, kako se navodi, "učestvuju i poslanici i predstavnici pojedinih stranaka".

Strukovni sindikat RTV-a zahteva od Upravnog odbora i generalnog direktora te kuće strogu štednju na svim nivoima počev od uprave i usklađivanje koeficijenata plata prilagođen kriznoj situaciji u rasponu od 1:3,5.

"Ukoliko izostane hitna i efikasna reakcija nadležnih državnih institucija i organa RTV-a posle ovog zahteva, mi ćemo, u skladu sa Zakonom o radu i pravilima naših sindikalnih organizacija, najaviti dalje oblike protesta i akcija", dodaje se u saopštenju Sindikata RTV-a.

  • Gledalac

    21.09.2012 06:50
    Kakva crna pretplata
    Treba ukinuti sve te pretplate i nek svako plaća šta oće da gleda. Ko još gleda RTV ili RTS?
    Interes države je za neprofitnim obrazovno-dokumentarno-informativnim programom.
    OK, onda nek to i država (tj. mi kroz porez, budžet...) plaća po emisiji. Znači po proizvodu. Ovako plaćamo tzv. "zabavni" program koji niko i ne gleda. Uz to ukinuti reklame na državnim TV. Ako se već taj program finansira, čemu reklame?
  • Chiske

    20.09.2012 23:23
    Jedine dve dobre emisije na rtv su petkazanje i nocna smena...
  • Martin

    20.09.2012 20:04
    Nekada davno dok sam radio kao novinar, stalno smo se sprdali na račun ovih iz RTV-a. Kada idu na neki događaj možeš ih iz daleka prepoznati jer se kreću u trojkama-četvorkama. Odprilike: novinar, nosač novinareve sveske, kamerman, nosač kabla i rezervne baterje...
    A kada je pred novu godinu press u nekom boljem javnom preduzeću, onda dođu kao mravi da jedu i piju džaba i da se ogrebu za neki poklon, ako ga ima...
    Sve je ovo smešno. Tužno je što ja njima moram da plaćam reket, a nemam ih ni memorisane na skali TV-a. Treba namiriti, koliko ono beše ljudi ? 1200 + 100 honoraraca ? Bruka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti