Usvojen završni račun Vojvodine

Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su većinom glasova izveštaj o izvršenju prošlogodišnjeg pokrajinskog budžeta u planiranom iznosu od 62,7 milijardi dinara.
Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su većinom glasova izveštaj o izvršenju prošlogodišnjeg pokrajinskog budžeta u planiranom iznosu od 62,7 milijardi dinara.

Budžetski prihodi su, kako je navedeno na sednici, iznosili 53,7 milijardi dinara, što je 85,8 procenata od plana a rashodi 50,6 milijardi ili 80,7 odsto od planiranih.

Za usvajanje završnog računa budžeta glasala su 82 poslanika vladajuće koalicije, u kojoj su Demokratska stranka, Savez vojvođanskih Mađara i Liga socijaldemokrata Vojvodine, kao i poslanici koalicije SPS-PUPS-JS-SDPS koji su deo opozicije u pokrajinskom parlamentu.

Protiv izveštaja glasao je ukupno 21 poslanik iz opozicionih Srpske napredne stranke, Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je da je lanjski pokrajinski budžet bio razvojan i štedljiv, naglasivši da je zahvaljujući tome smanjena nezaposlenost u pokrajini i ostvareno niz kapitalnih investicija u zdravstvu, obrazovanju i drugim oblastima.

Poslanici opozicije kritikovali su način ostvarivanja budžeta pokrajine ističući da su neopravdano visoki iznosi od nekoliko stotina miliona potrošeni na finansiranje nevladinih organizacija ili na prskanje komaraca u Vojvodini.

Usvojeni su i izveštaji o radu i finansijskom poslovanju Fonda za razvoj Vojvodine, koji je odlukom pokrajinske skupštine krajem prošle godine prestao da postoji, a koji je u toku svog desetogodišnjeg rada odobrio ukupno 23o miliona evra kredita po povoljnim uslovima.

Poslanici su usvojili i izveštaje o poslovanju Fonda za podršku investicija u Vojvodini i Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima kao i godišnje izveštaje javnih preduzeća "Vode Vojvodine", "Vojvodinašume" i Pokrajinskog zavoda za urbanizam.

  • 21.09.2012 19:19
    neko
    fond za razvoj prestao da postoji kako bi se "spasila" raspala rbv koju niko iz blata iscupati ne moze sto to ne spomenu o vrli pajticu? i sve to samo zahvaljujuci tebi
  • una

    21.09.2012 09:33
    usvojen završni račun Vojvodine
    da li će se neko setiti jedine vojvođanske fabrike autobusa Neobusa.
  • 21.09.2012 08:39
    pitam ja BG
    Ajd da mi Vojvodjani pocnemo sa pitanjima razno-raznim kada je Vojvodina u pitanju

    Prvo,
    a gde se izgubi i u cega je finansirala BG vlast NASIH 93% od 100% sto se
    uzima Vojvodini i Vojvodjanima

    A Fond za izbegla i raseljna lica,
    ma hajte molim vas, kakve izbeglice posle 20 godina,
    da li to znaci da ce se i njihovi praunuci tretirati kao izbeglice i raseljena lica

    ako je to tako, onda se oni drugacije tretiraju,
    svugde u svetu je isto, ko dodje u neku drugu zemlju prvo mora da se socijalizuje u sistem te drzave ako hoce da budu deo drustva, a ne da ga menja


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti