Svetski dan bez automobila u Novom Sadu

Veliki defile biciklista povodom "Svetskog dana bez automobila" održaće se sutra na Trgu slobode.
Veliki defile biciklista povodom "Svetskog dana bez automobila" održaće se sutra na Trgu slobode.

Događaj pod pokroviteljstvom grada i Biciklističkog kluba "Novi Sad" ima za cilj da afirmiše biciklizam i ukaže na prednosti alternativnih prevoznih sredstava u očuvanju životne sredine.

Dan bez automobila je dan pešaka, vozača rolera, skejt bordova, trotineta, korisnika invalidskih kolica, biciklista i svih onih koji ne zagađuju životnu sredinu i ne prave buku u svom gradu. Bicikl predstavlja simbol slobode kretanja, održivog razvoja i socijalne jednakosti među ljudima.

Sutrašnji defile počinje u 18h.

  • Vladimir

    22.09.2012 17:37
    Biciklisti
    Bilo bi lepo kad bi ovi biciklisti svaki dan ostavili svoje automobile i terali biciklove. Ja svaki dan, još od maja, pređem oko 60km bajsom i toliko je dobro da sam se totalno navukao. Inače večeras se vraćam sa ribarskog ostrva i naletim na ovaj defile, bio sam na 25-om kilometru vožnje, tek jedan lik iz povorke dobacuje :"Vidi ovog već je odustao!" :D

    I onda malo dalje na raskrsnici, na zelenom svetlu, dok sam prelazio put lik se umalo zabije u mene kombijem. Promašio me je za 1cm, zato što sam primetio budalu na vreme i "dao gas".
  • 21.09.2012 14:39
    bas i se ide
    na dan biciklova u nasem gradu

    al ne mogu, maznuli mi biikl, jest da je bi "poni", al moj je, i ja nemam ni 30 ni 40 ni 60 godina, nego malo vise, te mi ne trebaju brzinci
    al nekom se svideo moj "poni" i maznu mi

    ne salim se, jeste tako je to bilo pre par godina,
    a ja penzioner i ne mogu kupiti novi-polovni-ukradeni bicikl na najlon pijaci
    nema se para
  • A ja!?

    20.09.2012 22:17
    Svaki dan bez bicikla u Novom Sadu!

    Kad će policija naći lopova koji je ukrao moj bicikl pa da i ja biciklom idem na manifestaciju ???????????????

    Bolje da su organizovali "Novosadski dan bez bicikla" za sve kojima je ukraden bicikl u Novom Sadu. Poseta bi bila veća.

    U 18h u subotu svi kojima je ukraden bickl mogu doći da pokušaju da nađu svoj bicikl koji su lopovi možda prodali nekome!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti