Maca povukao kandidaturu za upravnika Pozorišta mladih

Predlog da v.d. upravnika Pozorišta mladih budeDragan Marinković povučen je na zahtev samog glumca.
Predlog Srpskog pokreta obnove da na funkciju v.d. upravnika Pozorišta mladih bude imenovan Dragan Marinković Maca povučen je na zahtev samog glumca.

Kako saznaje RTV, kao razlog navodi se reakcija javnosti nakon jučerašnje objave ove informacije i zbog napisa koji su se pojavili u medijima.

Prethodno je predsednik novosadskog parlamenta Siniša Sević izjavio da mu nije stigao nikakav zvanični predlog o imenovanju v.d. upravnika Pozorišta mladih i da ne želi da komentariše "priče sa ulice" o predlogu da na tu funkciju bude imenovan Marinković. Na konstataciju novinara da se ne radi o "pričama sa ulice" već da je SPO zvanično saopštio da je on njihov kandidat za prvog čoveka Pozorišta mladih, Sević je ponovio da u skupštinu nije stigao nikakav zvaničan predlog i da to pitanje nije za njega već za članove gradskog odbora SPO.

Na današnjoj sednici Skupštine grada imenovani su samo pojedini direktore ustanova čiji je osnivač Grad, koji za svoj prethodni mandat nisu birani po konkursu, dok će oni direktori koji su izabrani putem konkursa i čiji mandati još traju biti tema kojom će se baviti novi upravni odbori i čija će se imena, možda, naći na dnevnom redu neke od narednih sednica lokalnog parlamenta. "Razrešenje i izbor članova skupštinskih saveta je neophodan da bi se prilagodio novoj većini u gradskom parlamentu", rekao je Sević.

Za v.d. direktora Muzeja grada je postavljena Vesna Jovičić iz SNS-a, za v.d. direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Mirko Šipovac iz DSS-a, za v.d. direktora Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Veselin Dickov iz SPO, v.d. direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Bogdan Živanović iz "Dveri", dok je za v.d. direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture ponovo imenovan Miroslav Kopanja iz SPS.

Dužnosti je razrešen dosadašnji v.d. direktora "Radosnog detinjstva" Dragan Milošević, a kandidat za novog direktora je Marko Grgurević (DSS).

Peta sednica novog saziva skupštine grada, a prva otkako je promenjena vladajuća većina završena je danas. Sednici nisu prisustvovali odbornici Demokratske stranke, Lige socijademokrata Vojvodine i Srpske radikalne stranke.

  • as

    23.09.2012 09:00
    objavite
    Molim vas objavite clanove upravnog i nadzornog odbora u komunalnim firmama.
  • Teodosije III

    22.09.2012 21:45
    Ma jel to onaj Dickov sto je bio u LDP-u?
  • Ćevara

    22.09.2012 19:49
    Pitam se...
    kako bi bilo kada bi za direktora bio postavljen neki najbolji student sa ekonomskog fakulteta koji se razume u finansije i koji bi tim jadnicima obezbedio da žive kao ljudi od svog rada a ne da hleb zaradjuji kao animatori na decijim rodjendanima novosadske kvazi buržoazije, koja se nakotila pojavom svih tih vaših smrdljivih nemoralnih i raskalašnih političa... lopovčina????? Kako bi bilo... nemoguća misija ... kanda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti