U "Čistoći" definitivno otkazan generalni štrajk

Radnici "Čistoće" definitivno su otkazali štrajk zakazan za ponedeljak, nakon današnjeg sastanka između novog rukovodstva i predstavnika samostalnog sindikata te firme.

Radnici "Čistoće" definitivno su otkazali štrajk zakazan za ponedeljak, nakon današnjeg sastanka između novog rukovodstva i predstavnika samostalnog sindikata te firme.

Predstavnik sindikata Boban Petković kaže za Radio 021 da su radnicima ispunjeni svi zahtevi. "Postignit je dogovor, došli smo do rešenja i novac je već u firmi. U ponedeljak neće biti štrajka, radimo redovno", rekao je Petković.

Kako je kazao, isplatiće se još danas plata za avgust, dogovoreno je da dugovanja prema sindikatu budu isplaćena u dve rate, a dobili su i čvrsta obećanja da će se zahtev za brisanje iz delatnosti hvatanja pasa i mačaka lutalica naći u Skupštini grada pred odbornicima i da će biti pozitivno rešen.

Direktor Čistoće Dragan Božić razgovarao je prethodno sa gradonačelnikom i dobio načelnu podršku grada da probleme te firme što pre reši.

Podsetimo da osim neisplaćenih plata, koje su i prethodnih dana isticane kao osnovni razlog za štrajk, u sindikatu su bili nezadovoljni i dosadašnjim poslovanjem preduzeća, jer dugovanja firme u ovom trenutku iznose oko 900 miliona dinara. (Suzana Stojićević)

  • 22.09.2012 10:44
    Očistite Tvrđavu
    A kad će Tvrđava da se sređuje ona je ruglo i sramota grada Novog Sada ,propali trotoari ,stepenište travnjaci ,nedovoljno osvetljenje ,putokazi, sređivanje dela oko muzičke škole ,klupe polomljene ,iz mostića vire ekseri (katastrofa ),kiosci sa obaveštenjima i suvenirima (za sećanje na posetu tvrđavi) i gradu Novom Sadu.Dolazak brojnih ekskurzija stranaca ,deca nemaju šta da ponesu kao uspomenu ,a ni da pojedu ili se osveže ( shodno njihovom džepu) ,a ono što vide je u vrlo lošem(urnisanom) stanju Nijedne česme sa pijačom vodom ,fontane , WC ( ljudi traže ćoškove po trvđavi),ili da se napravi mini zoo vrt (sa pticama ovog podneblja).Posle Exita ostaje ruševina,otpad i katastrofa ,vikendom nema ,nikakve organizacije ,u smislu (da svakog vikenda deca iz muzičke ili drugih škola prikažu svoje umeće u folkloru ili na tamburici ili sličnom istrumentu )i približe ambijent ravnice i daju šarm Novog Sada .Pa i drugi organizuju manifestacije ali od dela zarade i poprave iza sebe i počiste .Ovo je sramota za Novi Sad I da se uvede naplata karte od barem 20 dinara za održavanje tvrđave ,ili da se uvede služba od 3-4 čuvara i 9-10 baštovana,barem su ih sad pozapošljavali (zelenilo i čistoća) pa izvolte formirajte odelenje na Tvrđavi koja bi pazila i čuvala-održavala objekat(pogledajte sat sinonim grada ,u raspadanju) . E O TOME TREBA PISATI I POKRENUTI AKCIJU NA 021 i ovom BLOGU ,i naterati ove na vlasti da spašavaju grad i gradske znamenitosti .Pustite vi priče, kradu svi, a za 10-15 godina nećemo imati gde da prošetamo ni mi,+ ni naša pokolenja .Spasimo Đavu
  • JA

    22.09.2012 08:14
    Polako doće i ovi na red
    Ne znam čemu žurba za pljuvanjem ovih novih. Treba sačekati da vidimo njihove prve poteze i ukoliko su opasni po preduzeće i zaposlene odmah krenuti sa borbom, inače ode sve u propast jer zato ne treba mnogo. Mislim da se trebaju svi ujediniti a ne da se pljuju po stranačkoj osnovi pa valjda svi jedu isti lebac ili se varam neki imaju i dodatne izvore prihoda pa onda rade samo kad im stranka kaže, a takvih sindikalaca sigurno ima.
  • Topla voda

    22.09.2012 07:33
    Sve isto
    Problem je način funkcionisanja grada, nisu problemljudi. Svako ko radi u ovakvom sistemu može da izdrži godinu dana, možada i 2 ali više od 3 nikako da ne krade.
    Preduzeća ne posluju po domaćinskom principu i ekonomskom, funkcionalnom, nego po SUBVENCIONISANOM principu.
    Zar treba da dođu stranci i da se napravi javno-privatno partnerstvo da bi bili pametni i da nam onda taj za tu pamet uzme najmanje 49% resursa nekog preduzeća ili grada.
    PREDUZEĆA se ne smeju subvencionisati, sem Radosnog detinjstva, ali i tamo se iz korena mora promeniti način rada. 15000 dece a 10500 obroka dnevno, a grad dotira do cene od 17000 dinara. Ovde je neko lud, a narod najluđi jer ga ne zanimamju sosptvene pare kako se troše.
    Tako nisu ni smatrali da su fabrike njihove pa si ih drugi rasprodali u njihovo ime a oni samo kukaju. Kukajte i dalje i nastavite da kukate.
    Kada se nešto kritikuje, onda se mora dati rešenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti