Sutra moguća blokada Dunava i Luke "Novi Sad"

Radnici nekadašnjeg preduzeća "Heroj Pinki", koji sada posluju u sklopu "Dunav grupe agregati" najavili su za sutra u 12 sati generalni štrajk, blokadu Dunava i Luke "Novi Sad".
Radnici nekadašnjeg preduzeća "Heroj Pinki", koji sada posluju u sklopu "Dunav grupe agregati" najavili su za sutra u 12 sati generalni štrajk, blokadu Dunava i Luke "Novi Sad".

Kako za 021 kaže radnik ove firme Novica Cvetković, rukovodstvo firme im nije isplatilo obećane zaostale zarade, zbog čega im je blokada ostala kao poslednja opcija.

"Čekali smo 21. septembar da dobijemo plate, ali do toga nije došlo, zbog čega smo primorani da blokiramo Dunav. Pored plovnog dela, naši brodovi će stajati i ispred ulaza u Luku Novi Sad, kao ispred svih deponija iz kojih vlasnik kompanija Dušan Borovica puni svoje kamione", kaže Cvetković za Novosadski informativni portal.

Lučka kapetanija je ranije zapretila radnicima koji se odluče da učestvuju u blokadi da će dobiti krivičnu prijavu i ostati bez ovlašćenja za upravljanje i rad na brodu, ali gladnim radnicima pretnje tužbama ništa ne znače. "Mi tužbe očekujemo, već smo dobili jasne naznake da ćemo dobiti tužbe i krivične prijave, ali nama zaista ništa drugo nije preostalo", očajan je Cvetković.

U preduzeću "Dunav grupa agregati" ima oko 370 zaposlenih koji traže decembarski minimalac i plate od aprila do danas, da im se overe zdravstvene knjižice i poveže radni staž za prethodne dve godine, kao i da im se isplate troškovi prevoza i boravka na brodovima. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • Zoka

    24.09.2012 13:08
    Vedrane, da si u kozi tih gladnih radnika i njihovih porodica, sta bi ti uradio ??? Mozes li ti ziveti bez plate 7 meseci ???
  • Vedran

    24.09.2012 12:02
    ....
    Ljudi da li ste vi normalni? Zatvarate međunarodni plovni put. Nije Dunav naša prćija da možemo tako da se za*ebavamo! Isterati lepo vojne gurače i napraviti plovni put. Skuplje će nas penali i sankcije od EU izaći nego te nesretne plate!!
  • 24.09.2012 08:13
    Podrška radnicima
    Samo jedinstvo radnika i otpor do samog kraja može imati efekat a ovo drugo je sve zavlačenje i prazne priče.Borovica je toliko dužan da ne zna ništo drugo nego da radnicima priča priče i unosi konfuziju među njima,a plate nikad isplatiti neće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti