Nik Vujičić posetio školu "Milan Petrović"

Pored toga što je u subotu uveče u velikoj sali SPENS-a poznati svetski motivacioni govornik Nik Vujičić govorio pred više hiljada Novosađana, istog dana u prepodnevnim časovima posetio je školu za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović", gde je razgovarao sa učenicima i roditeljima.
Pored toga što je u subotu uveče u velikoj sali SPENS-a poznati svetski motivacioni govornik Nik Vujičić govorio pred više hiljada Novosađana, istog dana u prepodnevnim časovima posetio je školu za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović", gde je razgovarao sa učenicima i roditeljima.

"Prvi put sam u Novom Sadu i drago mi je što sam sa vama jer smatram da svojim primerom mogu da vas motivišem i pokažem vam šta sve čovek može ukoliko ima veru i nadu, ukoliko je motivisan da postigne svoju misiju na ovoj zemlji", rekao je Vujičić polaznicima ove škole.

Vujičić, koji je rođen bez nogu i ruku, uspeo je da, pored brojnih kriza u detinjstvu i tinejdžerskom dobu, nađe svoj put: završio je fakultet, oženio se, čeka prinovu, a Srbija je 43. zemlja koju je obišao sa organizacijom "Život bez udova" i u kojima je održao govore ne samo pred brojnom publikom već i u mnogim parlamentima zalažući se za što bolju integraciju osoba sa invaliditetom.

Značaj njegovog dolaska u novosadsku školu se ne mora posebno isticati - na licima učenika i njihovih roditelja se videlo koliko im je to bilo važno, kao i činjenica da je Vujičić strpljivo odgovarao na sva njihova pitanja. Publici se obratio i njegov otac, koji je istakao značaj volonterskih organizacija i samoorganizovanosti roditelja dece sa smetnjama u razvoju.

"Zabluda je da je na Zapadu sve sjajno organizovano. Situacija je drugačija. Mi smo u Australiji morali sami da organizujemo, na primer, Nikov odlazak na trogodišnje studije. Nismo dobili novčanu pomoć od države, imali smo pomoć od nevladine organizacije koja nam je obezbedila volontera koji će Niku pomagati, a jedino smo imali obezbeđen taksi prevoz od škole do fakulteta. Mnogo može da se uradi, ali inicijativa mora poteći od vas samih i onda je moguće sve organizovati", istakao je Bora Vujičić.

  • lela

    24.09.2012 11:54
    jesam ili nisam
    Prvo sam bila odusevljena, pa sam procitala ovaj tekst - sad više ne znam šta da mislim :(.

    http://blog.b92.net/text/21100/Nik-Vujicic-i-domace-licemerje/
  • boco

    23.09.2012 20:28
    meni nije bilo fantasticno, iako cenim i postujem volju i energiju nika vujcica
  • Milos

    23.09.2012 19:09
    Divan covek
    Fantasticno vece sinoc u Novom Sadu! Nik hvala ti za sve! Dodji nam opet sto pre!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti