Prvi stanari uskoro u azilu za lutalice

Iako je završetak gradnje azila za napuštene životinje u Novom Sadu najavljen za jun, iz Zavoda za izgradnju grada poručuju da će objekat uskoro proraditi.
Iako je završetak gradnje azila za napuštene životinje u Novom Sadu najavljen za jun, iz Zavoda za izgradnju grada poručuju da će objekat uskoro proraditi.

Portparolka ZIG-a Vesna Katić kaže za Radio 021 da će radovi na gradnji objekta koji se nalazi u blizini Rafinerije biti gotovi ovog meseca, nakon čega će uslediti opremanje azila.

Problem predstavlja nedostatak dogovora sa Vodoprivrednim preduzećem "Šajkaška", vezano za prevazilaženje problema pristupa ovom objektu sa strane puta Šajkaškog odreda na pomenuti lokalitet, a kao privremeno rešenje predložena je gradnja montažnog objekta za prelazak preko kanala.

Katićeva navodi da je gradnja azila namenjena humanijem rešavanju problema lutalica, a ne kao mesto gde će nemarni vlasnici ostavljati životinje o kojima ne žele da vode računa.

"Azil nije mesto u koje donesete svog psa kada odlučite da više ne možete da brinete o njemu. Prihvatilište je na prvom mestu predviđeno za pse lutalice kojima je potrebno da se sklone sa ulica i parkova gde su njihovo zdravlje i život ugroženi", kaže Katićeva za Novosadski informativni portal.

Trenutno je u toku završetak izgradnje I faze radova, a  izvođač posla je firma "Slovan progres" iz Selenče. Prva faza centra za napuštene životinje obuhvata izgradnju 120 boksova u koje se mogu smestiti 2 do 3 psa, a vrednost kompletnog posla  iznosi preko 25 miliona dinara.

Kompletna izgradnja kompleksa azila podrazumeva glavni objekat veličine 650m²  sa prostorijom za prijem životinja, ambulantom, recepcijom, karantinom, dodatnim boksovima, pansionom kapaciteta za 10 pasa i 10 mačaka, kao i prostorom za istrčavanje pasa.

  • student

    02.02.2013 15:44
    bombon, prolazim studentskim gradom, vozim bicikl, pa me nisu napali. i?
  • Ja

    02.02.2013 10:15
    Licno poznajem zenu koja je usla u komsijino dvoriste-gde je pisalo ''Pazi pas'' i on je ujeo, a posto nije ni mogla ni htela tuziti komsiju, nasla je 2 lazna svedoka i tuzila grad, koji su posle na sudu opisali da su videli kad je ujeo pas lutalica....da je bio crno beli...blabla(za opis su se dogovorili unapred-da se poklapa prica). Dobila je nekih 100 000 din. Glupaca. Nego, poenta-kad bi grad ulozio pare u azile i sterilisanje lutalica, da se ne mnoze, i kad bi primenjivali visoke novcane kazne za ljude koji napustaju svoje pse(inace bi svi psi trebali imati mirocip,koji kad se skenira, pokaze broj, (kao nas JMBG) i cim se unese taj br. u kompjuter izadje ime vlasnika-tako da se lako moze saznati ko je napustio svog psa), ne bi morali da daju ovolike pare, sto za lazne, sto za prave ujede( a inace pas koji je sterilisan je i manje agresivan), i resili bi problem na normalan nacin. to sve se radi u normalnim drzavama, nisam ja sistem izmislila. Ne razumem zasto ne urade to vec jednom, kad vide da je drugima uspelo, a da nas sistem ne funkcionise.
  • Marajaaa

    21.01.2013 20:21
    Broj azila
    Nasla sam napusteno stene,i uzela ga na cuvanje dok mu ne pronadjem odredjeno mesto boravka,rado bih ga sacuvala medjutim situacija je takva da sam student,da zivim u garsonjeri koja je mala ni za mene pa bih volela da me neko obavesti kako mogu doci u kontakt sa nekim kome bih poklonila stene,ili kako bih stene odnela u azil.Hvala unapred.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti