Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Čanka

Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je danas istragu protiv Nenada Čanka i još dve nepoznate osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničkog ponašanja.

Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je danas istragu protiv Nenada Čanka i još dve nepoznate osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničkog ponašanja.

Taj predmet je predat nadležnom istražnom sudiji novosadskog Osnovnog suda.

Lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine optužio je Pavle Lešanović (47) iz Beograda da ga je, sa članovima svog obezbeđenja, brutalno pretukao u noći između subote i nedelje ispred kafane "Tako je suđeno", koju drži bivši vaterpolista Danilo Ikodinović. Čanak je te optužbe negirao, izjavivši da je spreman da se o tom događaju objasni na sudu.

Čankov advokat, Milan Đukić najavio je da će incident između njegovog klijenta i Lešanovića završiti kao privatni spor. - Prema podacima koje je izneo Klinički centar Srbije, čovek koji optužuje Čanka da ga je prebio ima lakše telesne povrede, a to se goni po privatnoj tužbi - kaže Đukić.

U međuvremenu je Ministarstvo unutrašnjih poslova formiralo posebnu radnu grupu koja se bavi incidentom koji se u nedelju rano ujutru dogodio ispred kafane "Tako je suđeno". B92 javlja da postoje indicije koje ukazuju na Čankovu umešanost u incident. Još se ne zna kako će samo delo biti okarakterisano.

Vlasnik kafane Danilo Ikodinović je ocenio da "policija i sudstvo imaju idealnu priliku da pronađu krivca za ono što se desilo". "U  cilju istrage više ne mogu da kažem", rekao je Ikodinović.

Podsetimo, Čanak je objavio da je u incidentu u novosadskoj kafani štitio kćerku svog rođenog brata, izražavajući nadu da će se u sudskom postupku utvrditi istina. S druge strane, Pavle Lešanović tvrdi da su ga tukli i telohranitelji Nenada Čanka i da će podneti krivičnu prijavu za pokušaj ubistva protiv lidera LSV.

  • 25.09.2012 18:55
    sumnjivo lice
    Ne branim ni Čanka ni ovog drugog, al' jebo ga ti, ako se ovaj stvarno tako ponašao, zar ne bi svako,tj. bar većina, odreagovao ko Čanak? Kriminalac ili ne, šta god da je, nije ga tukao iz čista mira sigurno. Čanak možda jeste branio čast svoje nećake, ali nije časno postupio. Međutim, pitam se ja, što je uopšte ovaj izbatinjani izašao u javnost? Ako će da ga tuži, nek' ga tuži. Previše su ovde mediji umešani da bi se videla prava istina.
  • Steva

    25.09.2012 13:56
    velika misao
    "Tako je suđeno" g.dine Lešanoviću.Što pre prihvatite,manje će boleti!
  • Mili

    25.09.2012 12:37
    @Pitanje
    Kaze se izviniti a ne izvinuti. Izvinuti je kad se neko izdigne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti