Danas počinje 45. LORIST

Na Novosadskom sajmu danas počinje 45. Međunarodni sajam lova, ribolova i sporta.

Na Novosadskom sajmu danas počinje 45. Međunarodni sajam lova, ribolova i sporta (LORIST), a dva dana kasnije, 27. septembra, 45. Međunarodni sajam turizma, koji će trajati do 30. septembra.

Generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić rekao je da će LORIST proteći u znaku potpisivanja ugovora između Javnog preduzeća Vojvodinašume i Lovno-turističke agencije iz Danske, na osnovu kojeg će u lovišta u Pokrajini ubuduće dolaziti lovci iz Skandinavije i zemalja Beneluksa.

"Nastup Vojvodinašuma obeležiće još dva velika događaja, a prvi od njih je otvaranje hladnjače za divljač u Kaćkoj šumi. To je segment koji nam je nedostajao, kako bi strani lovci bili u prilici da ulovljenu divljač mogu i da ponesu u zemlje Evropske unije", rekao je on. Dodao je da je drugi važan događaj otvaranje poligona za gađanje glinenih golubova u Kaćkoj šumi, inače zvanične discipline na Olimpijskim igrama.

Vasić je danas najavio i da će regija partner ovogodišnjeg Sajma turizma biti Dežela celjska iz Slovenije, koja ima izuzetne rezultate u oblasti banjskog turizma i privlačenju pretpristupnih fondova EU.

Direktor Turističke organizacije Vojvodine Gvozden Perković rekao je da je devizni priliv u oblasti turizma u Vojvodini prošle godine iznosio oko 100 miliona evra i da su strani turisti u proseku beležili manje od tri noćenja. "Zato moramo naći način da ih zadržimo koji dan duže, a jedan od zadataka je i udruživanje potencijala lokalnih samouprava u stvaranju jedinstvenog turističkog proizvoda", rekao je Perković.

  • novosađanin

    25.09.2012 15:06
    loris
    Osim ulaznice od 300 din imate i organizatore parkiranja po 250 din, pomnožite sa članovima porodice, i eto vam nova pecaljka, pribor, ili deci već nešto. A oni će imati nezapamćenu posećenost i interesovanje.
  • -

    25.09.2012 10:54
    -
    nekada smo tradicionalno posecivali ovaj i prolecni sajam
    otkako je pretvoren u cirkus master centar ja ga vise ne posecujem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti