Naloženo da se odblokira Dunav

Radnici preduzeća "Dunav grupa agregati" nastavljaju da brodovima blokiraju Dunav kod Novog Sada, sve dok im ne budu isplaćene zaostale zarade i ispunjeni drugi zahtevi zbog kojih protestuju, izjavio je predstavnik nezadovoljnih radnika Novica Cvetković.

Radnici preduzeća "Dunav grupa agregati" nastavljaju da brodovima blokiraju Dunav kod Novog Sada, sve dok im ne budu isplaćene zaostale zarade i ispunjeni drugi zahtevi zbog kojih protestuju, izjavio je predstavnik nezadovoljnih radnika Novica Cvetković.

On je rekao da je brodovima "Mišeluk", "Podbara" i "Vučevo", kojima je u utorak popodne blokiran taj plovni pravac, priključen i plovni bager čime je blokirana i Luka Novi Sad, na ulazu u kanal Dunav-Tisa-Dunav. Trenutno je između brodova "Mišeluk" i "Podbara" ostavljen prolaz od samo oko 30 metara.

Cvetković je rekao da se zaposleni ovog puta neće obazirati na tužbe i sankcije koje bi mogli da snose, te da će dežurati na brodovima dan i noć sve do ispunjenja njihovih zahteva.

Radnicima naloženo da odblokiraju Dunav

Inspekcija je naložila brodovima koji blokiraju Dunav da hitno oslobode taj važan plovni put, izjavio je pomoćnik ministra saobraćaja Pavle Galić. On je naveo da je Lučka kapetanija Novog Sada obavestila sve zapovednike brodova, preduzeća i nadležne organe da radnici preduzeća "Dunav grupa agregati" blokiraju Dunav kod Novog Sada.

Nadležna inspekcija je, prema rečima Galića, odmah reagovala i donela rešenje kojim zahteva hitno uklanjanje brodova.

Galić je napomenuo da svako takvo blokiranje Dunava, koji je evropski plovni Koridor 7, pravi veliku finansijsku štetu svima koji koriste taj vid saobraćaja.

  • ns time

    27.09.2012 08:05
    ime moje
    Lepo vam rekoh da niko ne sme vlasnika ove famozne Dunav grupe?Mozda zato sto kalif nije kalif?Mozda je neko drugi?Pa gde je sada Vasin ili gradonacelnik?NIgde jer para nema.
    Samo u Srbiji niko ne sme da izgovori ime vlasnika kao da im je iz oka ispao.Nigde nema njegove slike da se vidi kako izgleda covek koji kaze da je kupio firmu a da nije znao u kakvoj je situaciji.Prodaces ti to prjatelju po istoj ceni po kojoj si i kupio-nabavnoj.
  • mnogo pitanja........

    27.09.2012 05:28
    Da li je moguce da u svim preduzecima koja je privatizovao Borovica bude ista situacija? Da li je moguce da to niko ne primecuje? Da li uopste postoje nadlezni koji bi to trebali da primete? Zasto novinari ne naprave istrazivanje ko je taj covek, ko stoji iza njega? Da li je neko zazmurio na stanje u njegovim firmama slucajno ili zbog nekog drugog razloga? Da li je moguce da se drzava nije naucila pameti na primeru Jerkovica?
    Ja znam odgovore na sva ova pitanja, ali bi trebali da ih znaju i neki drugi u ovoj drzavi...
  • Nađa

    26.09.2012 20:38
    kad će se bobu reći bob
    Radnici se šetaju od pokrajinske vlada do gradske i tako u krug. Radnicima inspekcija naređuje da uklone blokadu kapetanija preti krivičnim prijavama. Pitanje za kapetaniju zašto ne podnese krivilnu prijavu protiv vlabnika Borovice, ali ime tog tajkuna niko se ne usuđuje da pomene pa valjda su to njrgova pčovila pa neka snosi i odgovornost za blokadu. Niko se ne usuđuje da prozove gazde što ne izvršavaju svoje obaveze prema radniku, ako nisu sposobni da izvrše plaćanje onda ih treba kazniti. Samo u zemlji Sebiji radnik može da radi i ne prima zaradu, a gazda da širi svoje privatno vlasništvo i onda ugasi firmu a imovina mu ostaje, to naši političari tako zamišljaju demokratiju inač bi uveli davno finansijsku disciplinu i zakonom osigurali naplatu potraživanja ali to njima ne pada napamet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti