Izložba Titovih trofeja na sajmu

Departman za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu postavio je izložbu lovačkih trofeja koje je iza sebe ostavio nekadašnji predsednik SFR Jugoslavije Josip Broz Tito.

Departman za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu postavio je izložbu lovačkih trofeja koje je iza sebe ostavio nekadašnji predsednik SFR Jugoslavije Josip Broz Tito.

Postavku ovih i trofeja nekih drugih viđenijih lovaca tog vremena pod nazivom "Sa Titom na safari" mogu pogledati posetioci sajma LORIST, koji se do 30. septembra održava na Novosadskom sajmu.

Reč je o trofejima uzetim iz podruma privatnih kolekcionara i mnogih muzeja širom Srbije, koji svedoče o Josipu Brozu kao strastvenom lovcu i ljubitelju prirode.

Titov unuk Joška Broz rekao je novinarima da mu je drago što je za potrebe izložbe izvučen iz podruma deo lovačkih trofeja njegovog dede. Broz je demantovao spekulacije da Tito nije bio pravi lovac i da su mu nameštali trofeje, jer je, kako kaže, lično prisustvovao odlascima u lov svoga dede i uverio se da je bio vrstan strelac.

  • 01.10.2012 09:51
    Dosta više sa Titom i sličnim ratnim i posleratnim zločincima!PMF treba da je sramota zbog ove "izložbe".
  • Titov pionir

    27.09.2012 16:37
    Bitan je ugao iz kojeg posmatras
    Evo, Lolo, i odgovora: Sasvim sigurno nije sveta krava, ali kad vidim-o ove sada skolovane volove onda mu od srca hvala i veciti pomen za pedeset i kusur godina "mraka". Pa makar bio i bravar.
    Verovatno covek nije znao, ali je znao ko zna.
  • @Lola

    27.09.2012 07:36
    lajte kere Jakobsfeldske
    Sad imamo školovanog grobara i "doškolovanog" diplomca za predsednika. To ti je valjda po volji. Nemate vi pojma o čemu pričate, nego su vam isprani mozgovi, negde ste čuli par floskula o socijalizmu, bravaru i spoljnom dugu Jugoslavije, pa sada sejete pamet po forumima. Primitivci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti