LORIST: Bengalski tigar i azijska ovca najvredniji eksponati

Bengalski tigar i velika azijska ovca "Marko Polo" najvredniji su eksponati izložbe prepariranih lovačkih trofeja na sajmu lova, ribolova i sporta "Lorist" na Novosadskom sajmu.
Bengalski tigar i velika azijska ovca "Marko Polo" najvredniji su eksponati izložbe prepariranih lovačkih trofeja na sajmu lova, ribolova i sporta "Lorist" na Novosadskom sajmu.

Prema rečima Srbislava Stojšića, vlasnika studija za prepariranje "Beli lovac" izloženi eksponat bengalskog tigra je neprocenjive vrednosti i spada u nacionalno blago Srbije. "Tog tigra je odstrelio grof Emil Talijan iz Novog Kneževca u Asanu u Indiji 1892. godine", objasnio je Stojšić, dodajući da se samo najveće zemlje mogu pohvaliti da u svojoj baštini imaju eksponate iz tog perioda.

Stojšić je naglasio da i pored toga što je taj eksponat star punih 120 godina i dalje je u odličnom stanju. Bengalski tigar pripada gradskom muzeju u Subotici.

Iako nije tačno određena vrednost nijednog od izloženih eksponata u Novom Sadu, pretpostavlja se da je najvredniji "Marko Polo", velika azijska ovca koju je odstreliio Josip Broz Tito u azijskom delu tadašnjeg Sovjetskog Saveza.

"Velika azijska ovca Marko Polo i danas je najcenjeniji trofej među svetskim lovcima", rekao je vlasnik studija, ištičući da primerak koji je izložen na sajmu predstavlja jedan od najvrednijih ikada ulovljenih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti