Brojne aktivnosti za decu tokom "Dečije nedelje" u oktobru

"Dečija nedelja", pod sloganom "Rastemo kao jedno - Bolji smo zajedno", biće obeležena u prvoj polovini oktobra u Novom Sadu.
"Dečija nedelja", pod sloganom "Rastemo kao jedno - Bolji smo zajedno", biće obeležena u prvoj polovini oktobra u Novom Sadu.

Posebna pažnja biće posvećena deci sa smetnjama u razvoju.

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu Bela Kurina rekao je da je obeležavanje "Dečije nedelje" kod nas i u svetu tradicija koja traje dugi niz godina.

""Dečija nedelja" je prvi put obeležena 1934. godine na inicijativu organizacije "Prijatelji dece Srbije", a od 1987. godine precizirana je Zakonom o društvenoj brizi o deci. Iz budžeta grada za obeležavanje "Dečije nedelje" izdvojeno je 1,6 miliona dinara", rekao je Kurina.

Za preko 7000 dece škoslkog i predškolskog uzrasta, 28 organizacija pripremilo je 169 atraktivnih programa. Program manifestacije može se pogledati na sajtu Grada www.novisad.rs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti