Nastavljena blokada Dunava

Radnici preduzeća "Dunav grupa agregati" nastavljaju da brodovima blokiraju Dunav kod Novog Sada, uprkos upozorenjima da je taj postupak nezakonit i da izaziva velike materijalne štete.

Radnici preduzeća "Dunav grupa agregati" nastavljaju da brodovima blokiraju Dunav kod Novog Sada, uprkos upozorenjima da je taj postupak nezakonit i da izaziva velike materijalne štete.

Blokadu na Dunavu uspevaju da prođu samo manji putnički brodovi, koji se provlače između usidrenih brodova, jer postoji razmak od četrdesetak metara, dok veliki teretni brodovi stoje usidreni.

Predstavnik radnika Novica Cvetković izjavio je da će taj oblik protesta biti nastavljen dok im ne bude isplaćeno šest zaostalih zarada, izmirena druga dugovanja i ispunjeni ostali zahtevi. On je rekao da su predstavnici policije pokušali da ih ubede da prekinu blokadu, kojom je onemogućen normalan saobraćaj na plovnom putu i da su iz Lučke kapetanije upozorili da će snositi određene posledice zbog blokiranja reke.

Vlasnik preduzeća "Dunav grupa agregati" Dušan Borovica za RTV je rekao da danas namerava da razgovara sa štrajkačima i da im ponudi isplatu dve do tri zarade.

Direktor ove firme Mašan Ercegović potvrdio je da bi isplata zarada trebalo da počne danas, mada kaže da ništa ne može da obeća, prenosi Dnevnik. Rekao je i da su gubici preduzeća ovakvim načinom štrajka već sada ogromni, a najviše ga brine ako na adresu firme krenu da stižu odštetni zahtevi zbog gubitaka drugih.

Pokrajinski sekretar za rad Miroslav Vasin razgovarao je juče sa štrajkačima, ali je rekao da pokrajina nema ingerencije u rešavanju ovog problema. Vasin kaže da se blokadom nanosi velika ekonomska šteta.

"Turističke agencije i druge kompanije mogu da traže naknadu, ali sada se ne može dati procena koliko sve košta. Ne mogu da kažem da radnici nisu u pravu jer nisu dobili plate, ali ovo je najgori vid protesta", kaže Vasin i dodaje da su svi u pat poziciji.

  • Novosađanka

    29.09.2012 09:59
    da li je i danas neko nešto obećao...a dugačak je vikend kad ti je otac na brodu a deca kod kuće bez osnovnih stvari,je dotle je došlo...(šta Borovica danas ima za ručak?)
  • 29.09.2012 08:26
    Nisam ladjar, niti imam dodirne takcke sa "Heroj Pinki"

    ali podrzavam stav zaposlenih u toj firmi

    neki borovnica da ih z.za,

    ne daj te se ladjati, nego blokada dunava dok vam se sve ne isplati i dok se ne resi, a pri tom da se otvori pitanje "uspesne" privatizacije ove firme


    ni jedan brod da ne prodje do BG,
  • Novosađanka

    28.09.2012 18:27
    i šta znači dve ili tri plate, zar ne zna ni koliko posle četiri dana blokade,danas se Borovica nije pojavio da razgovara sa svojim radnicima a onda ne zna ni šta je danas...kako onda vodi "biznis" i šta ti ljudi i da očekuju...
    sramota...NE DAJTE SE LAĐARI!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti