Nagrada školi u Veterniku za inkluzivno obrazovanje

Osnovna škola "Mihajlo Pupin" iz Veternika ovogodišnji je dobitnik nagrade za stvaranje uslova za obrazovanje sve dece, koju dodeljuje Centar "Živeti uspravno".

Osnovna škola "Mihajlo Pupin" iz Veternika ovogodišnji je dobitnik nagrade za stvaranje uslova za obrazovanje sve dece, koju dodeljuje Centar "Živeti uspravno".

Cilj nagrade je podsticanje škola u Vojvodini na rad na inkluziji dece sa invaliditetom i sa smetnjama u razvoju. Pokrovitelj nagrade je pokrajinski Sekretarijat za obrazovanje.

Sekretar Andor Deli rekao je na dodeli u Vladi Vojvodine da svako treba da ima jednak pristup obrazovanju i obrazovnim institucijama, znanju i iskustvima koje dete treba da stekne kroz obrazovni sistem.

"To je idealan način da svako dete dobije priliku da afirmiše sebe kao zrelu i pravu ličnost, te da nađe svoje mesto u društvu, postane njegov koristan član i da bude zadovoljan svojim uspehom", kazao je Deli.

Direktorka Osnovne škole "Mihajlo Pupin" Teodora Mitić rekla je da je nagrada rezultat rada učitelja, nastavnika, učenika i roditelja. Istakla je da svako dete ima potencijala da napreduje ako se sredina za učenje uskladi sa njegovim potencijalima i potrebama.

  • tt

    28.09.2012 15:01
    Hahaha
    Pazi ovu dekoltiranu direktorku s tri padeži! Čim je došla u NS dobro je napunila džep..
  • i

    28.09.2012 10:05
    Zemlje u okruženju koje su pre nas ovo uvele, sad brže bolje odustaju od toga jer nevalja. Da ponovim ono što je Luka Laban rekao.

    Ko nije imao ucenika ometenog u razvoju u redovnom razredu ne zna o cemu se ovde radi.

    E sad zamislite dva deteta sa RAZLIČITIM posebnim potrebama u istom razredu. Upropastiće ostalih tridesetoro. Da li je ovo možda ugrožavanje njihovih prava.
  • Luka Laban

    28.09.2012 09:10
    Evropa nema alternativu ali ima para
    Samo vi medjusobno delite odlikovanja dok narod stoji na ivici ambisa. Ko nije imao ucenika ometenog u razvoju u redovnom razredu ne zna o cemu se ovde radi. Sustina je da nas sistem nije spreman za ovako nesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti