Za mesec dana prvi eko kamp na Fruškoj gori

Vlada Vojvodine uložila je 110 miliona dinara u razvoj Fruške gore.

Vlada Vojvodine uložila je 110 miliona dinara u razvoj Fruške gore.

Novac je uložen u izgradnju 12 izletišta, vizitorske centre, putnu mrežu i infrastrukturu, a pored sredstava koje je uložila Pokrajina još 50 miliona privučeno je iz drugih fondova, saopšteno je iz pokrajinske vlade.

"Pokazalo se da je bilo važno da pokrajina preuzme Nacionalni park Fruška gora. Iako to neki, ovih dana, osporavaju, mi ćemo se boriti za to da zadržimo ona ovlašćenja koja donose dobrobit građanima Vojvodine, a sigurno je da dobrobit donosi lepa i uspešna Fruška gora sa mnogo turista", rekao je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Direktor tog nacionalnog parka Dobrivoje Antonić naveo je da je od usvajanja Master plana razvoja Fruške gore, do danas, sredstvima uloženim iz Pokrajine i drugih fondova, realizovano i započeto više od 40 projekata.

Za mesec dana biće završen i prvi eko kamp po standardima evropske Eko kamping asocijacije, koji će biti u sklopu mreže, najavio je Antonić i dodao da je u planu uređenje bivših šumskih kuća koje će dobiti potpuno novu namenu.

  • Planinar

    28.09.2012 12:27
    izveštaj sa terena
    Od kada je NP Fruška gora počela sa se brine sama o sebi (ako se ne varam od pre 2 godine), nestale su mnoge šume pored kojih prolaze planinarske staze. Seče se nemilice, a samo niču goli proplanci na sve strane. Još se hvale da imaju profit na kraju godine... Kukala vam majka, šta će ostati od NP budućim generacijama?
  • Duchess of Shangay

    28.09.2012 12:00
    'Ajte molim Vas...
    Nacionalni park kroz koji prolaze sleperi?

    SRAMOTA!
  • Sremcina

    28.09.2012 10:02
    110 miliona? Dzaba sve to kad ja jos uvek cujem motorne testere i po koji pucanj.

    Dok se vi opasuljite Furske Gore nece ni biti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti