Rade Doroslovački novi dekan FTN-a

Novi dekan novosadskog Fakulteta tehničkih nauka od danas je Rade Doroslovački koji je na trogodišnji mandat izabran glasovima Saveta ovog fakulteta.

Novi dekan novosadskog Fakulteta tehničkih nauka od danas je Rade Doroslovački koji je na trogodišnji mandat izabran glasovima Saveta ovog fakulteta.

On je na ovu dužnost izabran 15. septembra sa 14 glasova članova Saveta, što je bilo pet više od njegovog protivkandidata Vojina Šenka. Primopredaja dužnosti bila je u petak, a Doroslovački je obećao da će briga o studentima biti na prvom mestu, ali i da zaposleni sigurno neće biti razočarani njegovim radom.

Doroslovački predaje matematiku i u tri mandata je bio direktor instituta za matematiku i fiziku ovog fakulteta.

Dosadašnji dekan Ilija Ćosić je na toj funkciji bio proteklih 14 godina što je najduže u istoriji FTN-a. Ćosić inače predaje na Departmanu za industrijsko inžinjerstvo i menadžment.

Fakultet tehničkih nauka je jedan od najvećih u Srbiji sa 11.000 studenata i 73 akreditovana studijska programa. Osnovan je 1960. godine. (S. Krajnović)

  • 24.02.2014 22:17
    odgovor na vaša pitanja
    Miting SNS Novi Sad - dr.Rade Doroslovački (21.02.2014)
    http://www.youtube.com/watch?v=rMmwdLKnSEA
  • Mirka

    27.01.2013 18:24
    danas tek skontam gde sam
    Rade je covek sa dva srca. :) Stize da predaje na Visoj poslosvnoj skoli, u Jovinoj gimnaziji, na FTN-u (nekoliko predmeta) pa jos i da bude dekan.
    Svaka cast.

    A pitamo se sto nema posla za mlade i zasto uopste nema posla.
  • opet

    04.10.2012 13:32
    politika
    Sve koji se busaju komentrima da je ovo politicka stvar, zelim da pbavestim da R.Dorosovacki nije clan nijedne stranke, sto je za svaku pohvalu, i konacno dakle primer odabranog kvaliteta a ne stranacke podobnosti.
    Osim toga izbori za dekana islu su pre izbora gradske vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti