Vučević: Nema privatizacije Vodovoda ni mosta do Ribarca, podrška Egzitu ostaje

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da neće biti privatizacije gradskog Vodovoda, ali ni bilo kog strateški važnog preduzeća za Grad.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da neće biti privatizacije gradskog Vodovoda, ali ni bilo kog strateški važnog preduzeća za Grad.

On, međutim, nije do kraja pojasnio da li svako javno i javno komunalno gradsko preduzeće ima strateški značaj, ali je napomenuo da se uz Vodovod to svakako odnosi i na Novosadsku toplanu.

U intervjuu Radiju 021, Vučević je ponovio da je stanje u mnogim preduzećima katastrofalno i da je trenutno najlošija situacija u Čistoći, Zelenilu i Spensu gde kasne plate. Za Čistoću, gde je nedavno napravljen kompromis sa zaposlenima o zamrzavanju štrajka je kazao da se radi na tome da se ta firma više ne bavi hvatanjem lutalica jer zbog te odgovornosti gubi ogromne novce pred sudovima zbog ujeda pasa. - Deo ujeda je stvaran, a deo je fingiran, ali na sudu dobijaju svi oni koji tuže Čistoću - kaže Vučević.

Takođe, ocenio je da usluge odnošenja smeća moraju da poskupe i da je sadašnja cena preniska. Vučević je potvrdio da će poskupeti cena boravka u vrtićima, ali da to neće biti 40% već znatno manje. Po njemu, realno je da ponovo poskupi i grejanje, dok sigurno neće biti poskupljenja cene vode.

Bez mosta do Ribarca

Ono čega sigurno neće biti je projekat izgradnje mosta koji bi povezao kej i Ribarac. On smatra da je to ideja kojom bi se zaokružilo postojeće uređenje keja, ali da je neizvodljiva u narednom četvorogodišnjem periodu. Problem Egzitovog kampa koji je inicirao takav projekat će biti rešen u dogovoru s predstavnicima Egzit tima, ali je po njemu malo verovatno da će kamp ponovo biti na Štrandu ili kod Oficirca. - Najbliža opcija je ponovo kasarna na Trandžamentu, ali ćemo videti u narednim mesecima. Ja sam već razgovarao sa predstavnicima Egzita i Grad će nastaviti da pomaže ovu manifestaciju koja ima ogroman značaj za turizam Novog Sada. U kom iznosu to još ne znam, jer još ne znam ni koje su novce do sada dobijali - kaže Vučević za 021.

Maca i dalje kandidat za direktora Pozorišta mladih

On je ocenio i da je nepotreban pritisak javnosti na neke novopostavljene direktore gradskih ustanova koji su tek počeli da rade, apostrofirajući na direktorku Muzeja Grada Vesnu Jovičić. - Mladim i obrazovnim ljudima treba dati šansu, a ne podmetati im nogu već na prvom koraku - kaže Vučević. Za predloženo kadrovsko rešenje da direktor Pozorišta mladih bude glumac Dragan Marinković Maca kazao je da će konačnu odluku doneti UO pozorišta. Maca je inače i dalje kandidat za novog direktora ovog novosadskog pozorišta.

Vaša pitanja koja su pre Vučevićevog gostovanja na 021 pristigla mejlom, od toga kako će rešiti navodne probleme u Slobodnoj carinskoj zoni do toga da li će porodice sa troje dece i dalje plaćati umanjene račune za komunalije, prosleđena su u njegov kabinet i biće objavljena na ovom portalu kada dobijemo odgovore na njih.

Inače, gostovanje Miloša Vučevića na 021 bilo je prvo gostovanje gradonačelnika Novog Sada na ovom novosadskom mediju nakon više od osam godina. Poslednji je uživo u etru bio Borislav Novaković, dok su nakon njega Maja Gojković i Igor Pavličić to uporno odbijali.  (S. Krajnović)

  • ZoranNS

    02.10.2012 06:29
    Dođe 1. oktobar
    Dođe 1. oktobar, nema obećanih promena na bolje, voleo bih da kažem i sve je isto, na žalost nije sve isto, SVE JE GORE. Pametnjakovići gde ste, zubi vam požuteše od ispiranje usta žutom bojom, a sada. Niste vi krivi, vi samo ponavljate ono što vam se kaže.
  • Indžilir Duševni

    01.10.2012 19:00
    Tajna
    Nije spomenuo izgradnju lokalne kancelarije za brze dogovore i upodobljavanje vaskolikog graDŽanstva.
  • Dacha

    01.10.2012 16:32
    @La Fayette
    Nemaš pojma, j-p partnerstvo nije drugo ime za privatizaciju, raspitaj se malo pre nego laneš...

    Što se tiče zapošljavanja u jgsp-u... evo link: http://www.nskriminal.net/vest/1112 poslušajte, pročitajte.... da li je to bivši domaćin ili neko pre njih...


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti