Završava se Lorist

Sajmove lova, ribolova, sporta i prateće manifestacije Lorista, Sajam turizma i Sajam konjarstva u Novom Sadu ove je godine videlo 44.000 posetilaca, što je za 10 odsto više nego lane, saopštili su danas organizatori.
Sajmove lova, ribolova, sporta i prateće manifestacije Lorista, Sajam turizma i Sajam konjarstva u Novom Sadu ove je godine videlo 44.000 posetilaca, što je za 10 odsto više nego lane, saopštili su danas organizatori.

Izvršna direktorka Novosadskog sajma Marjeta Lazor ocenila je na završnoj konferenciji za novinare da su sajmovi pokazali da se u privredi stvari mogu pomeriti sa mrtve tačke i da konjarstvo i stari zanati itekako imaju svoju publiku. "Sve ovo nam daje nadu da ovaj sajamski termin ima perspektivu i da Međunarodni poljoprivredni sajam dobija svog bliskog brata, koji je nosilac jesenjih termina na Novosadskom sajmu", rekla je Lazorova.

Navela je da je ove godine zabeležen i porast broja organizovanih poseta škola za 70 odsto u odnosu na prethodne tri godine i da je polovina izlagača na Sajmu konjarstva učestvovala na sve tri dosadašnje priredbe.

Direktorka sajmova Lorist Imelda Monarov Čuljak rekla je da izlagači tvrde da su imali odličan promet i kvalitetnu publiku ove godine i dodala da su sa većinom njih već počeli pregovore za učešće na narednom Loristu.

Na konferenciji je saopšteno i da je tokom šest sajamskih dana internet stranica Novosadskog sajma www.sajam.net imala preko 10.500 poseta iz 49 zemalja, što je za deset odsto više nego 2011.

Takođe je rečeno da je Novosadski sajam na društvenim mrežama dobio 3.000 prijatelja, koji su ostavili 6.000 komentara i oko 8.000 "lajkova" s raznoraznim sadržajima.

Sajmovi konjarstva i turizma i Lorist završavaju se danas u 19 sati. Naredna priredba na Novosadskom sajmu je 12. Sajam automobila "Auto šou Novi Sad" od 10. do 14. oktobra.

  • Sasha

    01.10.2012 07:06
    strašno
    sajam iz godine u godinu sve lošiji. Nekad je ovo bio najlepši sajam a sada tuga. Preskup zakup prostora i pratećih elemenata su sigurno uticale na loš odziv izlagača. Da li Sajam razmišlja tržišno? Užas. Znam sigurno da sledeći neću posetiti.
  • ginqa

    30.09.2012 22:11
    Tuga
    Kakva bedna manifestacija! Sajam hortikulture - tri standa ispred ulaza u halu, sa nesto cveca, malo tuja i ponekom saksijom. A iza velelepne fasade, unutar sajamskog kompleksa, oronuli, napusteni paviljoni, prazne, prljave fontane (osim one glavne, koja je radila, ali takodje izgleda jadno)- slika i prilika bede. Bese to nekada steciste izlagaca iz celog sveta, sve je blistalo, a na sajmu hortikulture, koji je zauzimao po dve hale, nisi se mogao nagledati lepote. Stigla nas je najgora kletva - dabogda im'o pa nem'o.
  • Goran

    30.09.2012 19:21
    LORIST
    Gde se zagubio Sajam hortikulture?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti