Počinje potpuna blokada Dunava

Nezadovolji radnici "Dunav grupe agregati", koji već sedmi dan blokiraju Dunav zbog neisplaćenih zarada, najavili su od danas radikalizaciju štrajka nakon neuspelog sastanka sa vlasnikom ovog preduzeća Dušanom Borovicom.
Nezadovolji radnici "Dunav grupe agregati", koji već sedmi dan blokiraju Dunav zbog neisplaćenih zarada, najavili su od danas radikalizaciju štrajka nakon neuspelog sastanka sa vlasnikom ovog preduzeća Dušanom Borovicom.

Kako za 021 kaže sindikalac Novica Cvetković, gazda je na sastanku koji je trebalo da reši probleme u isplati zarada, još više razljutio radnike svojom bednom ponudom.

"Juče nas je u toku dana posetio Borovica, a sastanku je prisustvovao i pokrajinski sekretar za rad Miroslav Vasin. Vlasnik kompanije je zapravo došao sa jednim krajnje neozbiljnim predlogom, da nam isplati svega dve minimalne zarade, što je razbesnelo sve zaposlene u firmi", kaže Cvetković za Novosadski informativni portal.

Nakon današnjeg sastanka radnika, jedan od četiri broda koji su sada u blokadi, biće premešten tačno na sredinu reke kod montažno-demontažnog mosta, te će tako i delimičan saobraćaj koji se odvijao prvenstveno za putničke brodove, biti nemoguć. Prema Cvetkovićevim rečima, radnici nekadašnjeg "Heroj Pinkija" su do danas propuštali putničke brodove kao znak dobre volje za rešavanje njihovih problema. "Isteraćemo brod na drumsko-železnički most, čime ćemo blokirati i putnički saobraćaj rekom. Do sad smop propuštali turističke brodove, jer su se najviše državne institucije uključile u rešenje našeg problema i zbog njihove podrške do danas smo ih propuštali", navodi Cvetković.

On dodaje i da od države zahtevaju da se pokrene postupak za raskid privatizacije tog preduzeća sa sadašnjim vlasnikom. Oko 370 radnika traži šest zaostalih zarada, da im se overe zdravstvene knjižice i poveže radni staž za predhodne dve godine, te da se isplate troškovi prevoza i boravka na brodovima. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • ns time

    01.10.2012 13:37
    I sta sad: svi znamo podatke,sta sad kad para nema?To je glavno, a to niko ne pominje.
    A i novinarima je trebalo dve godine da promucaju Borovicino ime.Kako ga se svi boje i tepaju mu-ljubi ga majka -biznismen.
  • PunQracSvega

    01.10.2012 11:39
    Ako vam kazem da D.Borovicu stiti covek koji je "rodjen pre roka", da li sad znate ko mu je zastita sve ove godine...
  • 01.10.2012 09:19
    HG
    Nego sta! Sve blokirati , ionako nista normalno ne funkcionise u ovoj zemlji blokirati sve da i ovo malo stane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti