Osnovci i studenti očistili obale Begečke jame

Grupa osnovaca iz Begeča u subotu je sa članovima udruženja "Josif Pančić" iz Novog Sada očistila obale Begečke jame.

Grupa osnovaca iz Begeča u subotu je sa članovima udruženja "Josif Pančić" iz Novog Sada očistila obale Begečke jame.

Uprkos merama zaštite na ovom području koje predstavlja park prirode i nalazi se u drugom stepenu zastite, učenici O.Š. "Veljko Petrović" su sa svojim profesorom biologije Milanom Tatićem i studentima biologije i ekologije uklonili  33 velike kese otpada, koji su pre toga pažljivo selektovali na PET i ostali otpad.

Učenici su imali i predavanje vezano za održivi razvoj, faunu i floru ovog područja. Cela akcija bila je dobrovoljnog karaktera, a mladima iz ovog mesta nedostaje još  kontejner za reciklažu ispred škole kako bi cela priča dobila kompleksan epilog.

Projekat "Čist Dunav čista Srbija" imao je za cilj podizanje ekološke svesti mladih, kao i preventivne mere zaštite vezane za očuvanje ovog područja. (Milena Drljača)

  • 01.10.2012 12:57
    Deci svaka čast, a službe kojima je to redovan posao i ljudi koji bacaju smeće nek se pokriju ušima.
  • 01.10.2012 10:35
    Child slave labour.
  • 01.10.2012 07:23
    A Vanja
    Jel bila ili je na treningu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti