Počela Dečija nedelja u Novom Sadu

"Dečija nedelja", pod sloganom "Rastemo kao jedno - Bolji smo zajedno" počela je danas i trajaće do nedelje, 7. oktobra.

"Dečija nedelja", pod sloganom "Rastemo kao jedno - Bolji smo zajedno" počela je danas i trajaće do nedelje, 7. oktobra.

- Možemo biti izvanredni u različitim stvarima, ali sve to ne vredi ništa, ako nismo dobri ljudi. Ako se družimo sa decom i posvetimo im se na pravi način, siguran sam da ćemo postati bolji ljudi. Svaki dan treba da bude dan deteta, jer od današnje dece zavisi kakvo će nam društvo biti sutra. Na nama je velika odgovornost da deci pružimo najbolje uslove za odrastanje i pomognemo im da stvore svet bolji od našeg - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević na otvaranju.

Posebna pažnja posvećena je ove godine deci sa smetnjama u razvoju. Za preko 7.000 dece školskog i predškolskog uzrasta, 28 organizacija pripremilo je 169 atraktivnih programa. Program manifestacije može se pogledati na sajtu Grada.

Dečija nedelja je inače prvi put obeležena 1934. godine na inicijativu organizacije "Prijatelji dece Srbije", a od 1987. godine precizirana je Zakonom o društvenoj brizi o deci.

  • Sima Stra'ota

    01.10.2012 20:10
    gramatiko moja lepa
    Mene su u skoli ucili da se kaze/pise DECJA a ne decija ... mozda je nova vlast propisala i novu gramOtiku.
  • nmkeee

    01.10.2012 17:25
    neam
    Немојте се СРБИ сепаратисати ПАРАДА ПОНОСА ЈЕ У НС,а у БГ је ПАРАДА СРАМА,јер нам је то главни град какве то везе има и беогрђани ви волели да имају овако нешто као ми.. МОРАМО БИТИ СЛОЖНИ БРАЋО! ПОЗ ИЗ СРПСКЕ АТИНЕ !
  • novosadjan

    01.10.2012 14:43
    deca
    Dobro je politicke opcije u Novom Sadu su zauzele svoje pozicije ,namirile svoje fotelje i po starom obicaju......bas nas briga mi smo u foteljama.Najmladji gradjani Novog Sada svoje prve korake u svet uce u ustanovi koja se zove Radosno Detinjstvo...nikoga nije briga za to pa ni sam grad kao osnivac se oglusio na peticiju gradjana 1200 i preko toga potpisa da direktor ostane Dragan Milosevic, i deca i potpisi stavljaju se u stranu vaznija je politika od svega.Ponavlja se bliza istorija politicka ,licni interesi pre svega pa i pre dece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti